Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de broms rotorer på din bil


Bromssystemet i din bil är oerhört viktigt för säkerheten för dig , dina passagerare och andra förare . För att förstå hur man kan underhålla och reparera systemet själv är en värdefull färdighet . Borttagning av broms rotorer är en av de viktigaste processerna för att förstå verksamheten i bromssystemet och hur att reparera det ordentligt . Instruktioner
1

bort muttrarna som håller rotorn eller skiva , på plats . Ställ dessa muttrarna någonstans trygg och säker så att du inte förlorar dem . Om rotorn , eller skiva , hålls på plats av metall hållare , skär dem med sidavbitare och kasta dem .
2

Tänk om du behöver ta bort bromsoket monteringsfäste . Detta beror på märke och årsmodell på din bil . Rådgör med din bilens reparationshandbok för specifika instruktioner om hur du gör detta .
3

Skjut skivan bort muttrarna . Om det verkar vara fast , inte tvinga eller slå den med en hammare . Denna situation måste lösas med omsorg och tålamod . Om rotorns yta träffas , kan det warp förbi punkten att reparabel .
4

Tap runt sidan av " top - hat " yta . Knacka runt dubbarna , noga med att inte träffa några trådar . Gör detta för ett par rundor runt rotorn eller skivan . Det bör sakta börjar lossna och du kan arbeta bort det på klackarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56828.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.