Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort tändkablarna från en 2001 Mazda B2300

tändstiftet ledningar installerade på en 2001 Mazda B2300 pickup leda elektricitet från distributören till tändstiften. Med tiden börjar det ledande materialet insidan av tändkablarna att bryta ned, och trådarna börjar förlora sin effektivitet. Det är därför som Mazda rekommenderar byte tändstiftet trådarna var 60.000 miles. Först dock, måste du ta bort de gamla tändkablarna. Saker du behöver
Maskeringstejp
Märkpenna
Visa fler instruktioner
1

Markera topplocket vid varje tändkabeln med maskeringstejp och märkpenna . Märk hålen för att varje plugg tråd med ett nummer eller alfabetisk systemet (t.ex., a, b, c eller 1,2,3) tills alla av dem är märkt. Följ varje tändkabeln till dess upphörande på fördelarlocket. Märk varje uppsägning till den matchande tändstiftet tråd, så att du vet vilken tråd går där när det blir dags att installera nya ledningar.
2

Håll basen av en av tändkablarna på cylindern huvud och vrid den med handleden samtidigt som du drar det lodrätt upp ur topplocket.
3

Följ tändkabeln till sin anslutning till distributören, dra tråden ur klippen att hålla den på plats på vägen. Dra av den andra änden av tändkabeln med samma vridning och vertikala dragrörelsen.
4

Upprepa steg för de återstående tändkablarna på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60407.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.