Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar CV halvaxel på en 1998 Honda Accord

De främre halfshafts på en 1998 Honda Accord är konstruerade för att rotera med överföringen, och CV lederna bifogas varje ände av halvaxel tillåta dem att flytta upp och ner med suspension. Dessa CV lederna kan gå på sin plats, och om de gör det, då halvaxel så småningom kommer att misslyckas. Även om du kan bara byta drivknut, är det ofta billigare att byta ut hela halvaxel aggregatet från Accord. Detta bör ta en timme eller så för att göra per sida. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
plastklubba
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Hex-head socket set
Spetstång
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
skiftnyckel set
ersätter halvaxel montering
ersätter sprintar
Byte transmissionsolja
Bänd bar
Visa fler instruktioner
1

dra bort navkapseln eller mitten locket på hjulet. Lossa främre hjulmuttrar lug med däck järn. Lossa främre spindelmuttern i mitten av hjulet med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag. Sätt på parkeringsbromsen, och lyft sedan framför bilen med domkraft och lägg dem på pallbockar. Ta bort de främre hjulen med däcket järn.
2

Sätt dräneringstråget under sändningen av bilen och ta bort avtappningspluggen på botten med 3/8-tums Ratchet och uttag och en hex-head uttaget. Unbolt strut gaffeln från botten av fjäderben med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan skruva isär strut gaffeln från den undre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Dra gaffeln ur främre hjulupphängningen.
3

Ta ut sprinten ur den nedre styrarmen kulled med hjälp av nål-tång, då REGLA UPP och separera den nedre länkarm från styrspindeln. Dra styrspindeln ut ifrån halvaxel församling, och knacka i mitten av halvaxel ur knogen med plasthammare. Bänd halvaxel ur transmissionen med spett och ta halvaxel ifrån Accord.
4

in ersättningsbrännare halvaxel i överföringen, sedan in manövrera styrspindeln på den andra änden och ansluta knogen till den nedre styrarmen kulleden. Skruva den nedre länkarm till knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan installera en ny saxpinne.
5

Montera tillbaka strut gaffel i främre hjulupphängningen och fjäderben med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sätt tillbaka spindelmuttern på utsidan av axeln med 1/2-tums harskramla och ingångar. Sätt tillbaka hjulen med däck järn.
6

Sänk Accord av domkraften står med däck järn. Dra åt spindelmuttern igen med 1/2-tums Ratchet och uttag. Pop huven och leta överföringen oljestickan som har ett gult handtag. Dra ut oljemätstickan och fyll växellådan med rätt mängd och typ av transmissionsolja för din Accord, som kommer att ändras beroende på om du har en manuell eller automatisk växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59012.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.