Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad kan gå fel om en bil är kvar i garaget utan att köra den?

Amatörer som återställer klassiska och antika bilar ofta drömmer om att hitta någon creme-puff som har suttit tyst i en lada eller garage i årtionden. Sådana bilar är sällan, och kräver omfattande reparationer för att vara funktionella. Att försumma en bil, även i skydd av en ut-byggnad, är inte en bra metod för konservering. Tiden tar ut sin rätt på allt så småningom och ingredienserna i en bil är inget undantag. Dereliction faller snabbt på vissa aspekter av en övergiven fordon, medan delar tillverkade av hårdare virke kan tolerera en sådan behandling under längre perioder. Dock kan vissa förberedelser görs i ljuset av rimliga förväntningar förebygga eller förhindra vissa effekter av förfall. Liquid Assets

Bensin och diesel inte klarar sig bra i förvaring. Octane förluster kan uppstå i så lite som en månad och situationen minskar snabbt därefter. Den flyktiga natur bränsle gör det utsatt för avdunstning. Tandkött och lacker bildas i bränsleledningar och små passager i leveranssystem som bränsle koagulerar. Förgasare och injektorer bli igensatta och huvuddelen av bränslet i tanken tjocknar till en sliskig röra. En noggrann spolning av bränslesystemet kan vara framgångsrika, så länge de delar som inte är förstörda. Omgivande luft värmer och kyler dagligen och efterlämnar någon luftfuktighet i flytande tillstånd. Denna kondensation urholkar de skyddande egenskaper petroleumbaserade smörjmedel i motorblocket och växellådor. Den mängd vatten som samlas i avgassystemet pooler på den lägsta punkten, vilket kan orsaka att ljuddämparen att nysta upp som en billig tröja.
Bad Breaks

kondens som angriper ljuddämparen gör så från insidan, men samma krafter gnaga bort på linjer stål broms och parkering bromsledningar. Bromsbelägg eller skor som tillämpats, om parkeringsbromsen användes, kan undgå att släppa när slutligen uppmanas att göra det. Bromstrummor och rotorer kan också erodera snabbt när inaktiv. Trummor kan rosta kraftigt vid botten, på grund av kondens som pooler där. Rotorer lider djupa gropar i friktion områden som inte svarar på bearbetning insatser. Broms returfjädrarna förlorar sina korrosionsskyddande beläggning och elasticitet,. Gamla fjädrar bör inte vara betrodd när de tas i drift igen
gummidäck

sidoväggar gamla däck visar ofta sin ålder med sprickor, eller kontroller, i gummi yta. Djupa sprickor kan även leda till separation av gummit från däcket kroppen. Sammansättningen av däcket kroppen, eller en slaktkropp, är också föremål för skador vid långvarig storage.The hela bilens vikt vilar på den lilla delen av däcket i kontakt med marken. De trådade bälten som stödjer slitbanan kan deformeras och utveckla platta fläckar. När däcktrycket minskar, kan de platta fläckar bli uttalad och bestående. Snören i sidoväggen kan försvagas och brista. Dessa defekter är uppenbara, men andra fel i gummidelar kan vara mindre uppenbar. Slangar, packningar och tätningar som smörjs vid normal användning, torka ut och förmultnar. Fläktremmar och torkarblad drabbas av samma öde och trötta ut över tiden.
Rats, Bats och elefanter

Även fladdermöss aldrig får söka hemvist i en parkerad bil, gnagare välkomnar möjligheten. Ekorrar, möss och råttor tar upp bosättning i någon stationär struktur. Gnagare har ett rykte om avmantling bort trådarna med deras ständiga gnagande. Hopp om en utrotning elstötar kan grusas av att batteriet har förlorat sin laddning. Använda en bil täcka kommer motverka härjningar solljus. Du kanske också vill överväga en soldriven batteriladdare för att hålla lite liv i batteriet. Placering ramen av bilen på pallbockar tillräckligt hög för att hålla däcken från marken kommer att förhindra platta fläckar från att utveckla och hålla avstängning från hängande i någon viss riktning. Inte desto mindre, ljud underhåll och ibland enheter kan vara den bästa metoden för att förhindra din creme-puff från att bli en vit elefant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62289.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.