Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ersätta olja Cooler linjer på en 1989 Chevy Truck

oljekylaren linjer på en 1989 Chevrolet lastbil ansluter kylaren till oljefilterhuset. Dessa linjer bär olja till kylaren för att kyla det, se till att motorn går bra. När linjerna misslyckas kan oljan läcka och orsaka ett tillstånd där motorn inte kommer att ha tillräckligt med olja för smörjning. Motorn sedan kunde ta upp. För att åtgärda problemet måste oljekylaren linjerna bytas, vilket skulle ta en timme eller så att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Replacement oljekylare linjer
Linje skiftnyckel uppsättning
ersätter olja

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför lastbilen med en domkraft och stötta upp trucken med pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl under oljetråget och ta bort avtappningspluggen med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka avtappningspluggen när all olja töms ur oljetråget.
2

Lossa en av linjerna oljekylare ur kylaren på lägre förarsidan av kylaren med hjälp av en rad skiftnyckel. Unbolt mittfästet på linjerna oljekylare med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Nyp de vita flikarna på oljekylaren som leder in i oljefilterhuset med din tummen och pekfingret och dra linjen ut ur huset. Släng den gamla linjen.
4

Skjut ersättare linje i oljefilterhuset tills det klickar på plats. Löst trä den andra änden av linjen in i kylaren.
5

Avlägsna återstående oljekylare linje på samma sätt som den andra och installera ersättare. Dra fästet för att hålla linjerna oljekylare på plats med 3/8-tums Ratchet och uttag och dra åt rördelar till kylaren med hjälp av en rad skiftnyckel.
6

Sänk lastbilen utanför läktaren med domkraften. Öppna oljepåfyllningslocket och fyll på olja i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61319.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.