Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att svetsa med syre Acetylen

Svetsning med syrgas och acetylen är ett billigt och tidseffektivt sätt att slutföra metall projekt själv. Verktyget för denna typ av svetsning kallas en oxi-acetylen fackla. Förutom att vara billig, har oxi-acetylen metod en mångsidighet som gör det möjligt för stora och små byggprojekt. Medan brännaren är kompakt och enkel att använda, måste allvarligt försiktighetsåtgärder vidtas vid försök någon svetsning projekt. Rätt redskap och professionell tillsyn rekommenderas starkt för den första gången svetsare. Saker du behöver
Oxy-acetylen fackla (färdigmonterad) katalog Tillsatsmaterial svetstråd (en kisel brons spö används ofta i oxy-acetylen svetsning) katalog svetsskärm
Skinnhandskar
Flint anfallare
Visa fler instruktioner
1

säkrar både syre och acetylen ventiler tank i avstängt läge med en skiftnyckel. Dubbelkolla att slangarna är fästa vid båda ventilerna.
2

Öppna syrgasventilen till cirka 25 procent och helt öppna acetylen ventilen. Använda en flinta anfallare, gnista skärbrännarmunstycket att tända lågan. Justera acetylen ventilen tills lågan har en svag blåfärgning. Täck händerna och huvudet med svetsning handskar och skyddskläder svetsskärm innan facklan till det gemensamma.
3

Kör facklan lätt över dina metallbitar för att mjuka upp dem. Alla kanter ska slipas jämna och små mängder olja och skräp torkas. Använd en C-klämma för att fästa de två delarna där din joint är att göras. Låt en stabil yta för att minska spill som kisel brons påfyllningsstaven kommer att smältas över sömmen i skarven för att binda samman de två delarna.
4

Placera kisel brons stav över sömmen av de två bitar av metall och håller facklan flamman ungefär en tum från stången. I detta läge, flytta facklan sakta fram och tillbaka längs sömmen. Var noga med att smälta stången samla upp och inte riskerar att flöda utanför sömmen.
5

Lämna pjäsen tillräckligt med tid att svalna innan du tar bort uppbyggd längs fogen med en hammare och mejsel. Använd en metall-fil för att jämna ut alla ojämna kanter.
6

Stäng av acetylen ventilen innan du stänger syre ventilen på skärbrännarmunstycket. Stäng av ventiler på cylindern. Det är en allmän praxis att öppna facklan ventilerna gång på denna punkt att frigöra gastrycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61263.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.