Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Rotorer Från en 1979 Blazer 4X4

De främre broms rotorer på en 1979 Chevrolet Blazer 4x4 är en kritisk komponent i bromssystemet. Rotorerna snurrar med hjulnavet, och att stoppa SUV, bromsoken slå ner bromsbeläggen på rotorerna, saktar ner. Efter tusentals miles av körning, rotorerna slits och måste återuppstått eller bytas. Om du gör det innebär att man tar isär den främre änden av Blazer, inklusive demontering hjulnaven. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J-hook
skruvmejsel
Hammer
Snap -ring tång
Visa fler instruktioner
1

Park Blazer på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framhjulen från marken med en domkraft, och sätta pallbockar under framaxeln. Ta framhjulen med ett däck järn.
2

skruva isär bromsoken från framaxeln, och dra dem bort från bromsskivan. Häng bromsok från ramen med hjälp av en J-krok.
3

Placera spetsen på en skruvmejsel i springan mellan dammskyddet i mitten av hjulnavet och rotorn, och knacka på baksidan av skruvmejseln med en hammare för att ta loss locket. Unbolt kvarhållningsring bultarna runt hjulnavet med en 3/8-tums Ratchet och uttag, och dra bort navet.
4

Ta bort låsringen på insidan av navet med snap- ring tång. Ta ut den yttre kopplingen låsringen med en tång också, dra sedan ut kamkroppen.
5

Ta bort låsringen som håller drivaxeln på plats med hjälp av låsringen tång. Ta ut monteringen navkroppen och rotorn samtidigt från framaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58726.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.