Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur blöder jag en 1985 Ford Brake System?

1985 Ford-bilar använder en blandning av skiva och trumbromsar i bromssystemet. Systemet använder hydraulik för att överföra kraft från bromspedalen i de olika bromsarna och bromsok i hjulhusen, vilket skapar den bromskraft. När luft eller fukt kommer in i linje, måste du lufta systemet. Luftning av systemet även inträffar när man gör en vätskespolning med huvudcylindern. Luftning av bromssystemet tar ungefär en timme, om det görs på rätt sätt. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Wrench
Assistant Review
Visa mer instruktioner
1

höja fordonet, ett hjul i taget, vilket ger varje med stöd. Placera en pallbock under axeln för att fästa hjulet, och ta bort muttrarna däck lug med en rörtång. Avlägsna däcket, och ställ den åt sidan. Upprepa processen för alla däcken, så att alla av dem tas bort, och pallbockar finns under varje hjulaxel.
2

Öppna alla fyra dämpskruvar på varje hjul. Främre skiva dämpskruvar är placerade på sidan av oket, som vetter mot motorn. Bakre vals dämpskruvar finns på baksidan av trumman, som vetter mot motorn, framför axeln. Har din assistent trampa helt och håll bromspedalen medan du stänger de fyra skruvarna.
3

Ta av locket från bromsvätskebehållaren. Lägg DOT-3 bromsvätska, tills behållaren är full. Medan blödning bromsarna, övervaka reservoaren för att vara säker på att det aldrig sjunker under halvfullt.
4

Lossa luftningsskruven på baksidan /passagerare däck. Skruven kommer att vara placerad på baksidan av trumman, nära axeln. Fyll en klar plastflaska med DOT-3 bromsvätska. Häng slutet av gummislang i vätskan och placera den andra änden över luftskruven. Börja alltid med passageraren /baksidan, eftersom det är den längst bort från bromsvätskebehållaren. Du kommer att arbeta dig närmare till reservoaren med varje däck, skyddar systemet från luft smyga in under processen.
5

Har assistenten trycker på bromspedalen fast i golvet, och håll den där . Lossa luftningsskruven, tills du ser vätskan och bubblor kommer ut i slutet av slangen. När flödet upphör (några sekunder, som mest), snabbt dra åt skruven. Har den assisterande trycket på pedalen.
6

Upprepa steg 4, tills bara vätska kommer ut ur luftningsskruven utan några luftbubblor. Upprepa steg 4 ytterligare tre gånger för att verifiera att du blödde all luft ur den linjen. När luften tappas ut ur linjen, ta bort slangen och dra åt luftningsskruven.
7

Upprepa steg fyra och fem för förarsidan bakbroms, följt av passagerarsidan frambroms och sedan förarsidan frambromsen. De dämpskruvar för de främre bromsarna pekade uppåt på baksidan av bromsok. Toppa bromsvätskan, som behövs under processen.
8

tillbaka alla däck och muttrarna. Sänk fordonet, ett hjul i taget, till marken, ta bort pallbockar som du gör. Dra åt muttrarna till fabriken specifikationer, och testa bromsarna med en långsam kör bromstest (samtidigt gå långsamt, snabbt bromsa). Du ska känna längre glapp i bromspedalen. Om någon ytterligare glapp existerar, felsöka bromssystemet för ytterligare fel eller skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58449.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.