Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skor Parkeringsbroms

Parkeringsbromsen är en viktig säkerhetsfunktion för alla bilar. Många bilar, speciellt äldre modeller, använd trumbromsar på bakhjulen, då parkeringsbromsen funktion utförs av trumbroms. På bilar med bakre skivbromsar, är en separat trumma stil parkeringsbromsen normalt införlivas med bakbroms församling. Från tid till denna sko på denna typ av parkeringsbromsen kommer att slitas ut och måste bytas ut. När detta händer amatör mekaniker kan spara tid och pengar genom att göra jobbet själv. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Vehicle stöder (pallbockar) katalog mutterdragare
Tänger
Skruvmejslar
insexnycklar
Broms rengöringsvätska
Metal dropptråg
bromsfett (hög temperatur fett)
Visa fler instruktioner
1

Block fordonshjulen ordentligt för att förhindra den från att rulla. Med lossa handbromsen, lossa muttrarna på de bakre hjulen. Jack bilen upp och se till att det är ordentligt stöd. Ta bort drivhjulen. Arbetet på ett hjul i taget och använd det andra hjulet som referens i fall du glömmer hur man får alla delarna ihop igen.
2

bort bromsoket genom att ta bort bultarna styrstång och sedan skjuta bromskaliperenheten bort av skivan. Häng tjocklek ur vägen med hjälp av en tråd eller bungee rep. Se till att inte sträcka ut eller riva den flexibla broms slang.
3

Ta bort disken genom att lossa skruvarna som håller skivan på navet montering och dra skivan rakt ut. Om den är gripit på till navaggregatet den kan lossas genom att trycka axeln på centrumtrumman del av skivan med en klubba. Aldrig knacka den yttre delen av skivan eller bromsytan området. Vissa skivor har två gängade hål införlivade i sin konstruktion för att medge stöttning bultar att användas för att avlägsna en grep-på disk. Parkeringsbromsen Mekanismen är nu synliga.
4

Ta returfjädrarna genom ett ordentligt tag i slutet av fjädrarna med en tång och haka av dem från de kvarhållande ögonen. Det finns vanligen två returfjädrar i en övre och nedre lägen. Den övre fjädern är oftast ihopkopplad med en solid strut. Om en strut är närvarande, ta bort den med den övre returfjädern.
5

Ta det fasthållande stift och fjäder på vardera skon genom att trycka ner fjädern och vrida stiftet (vanligen medurs) tills den kan tas bort. Vissa stift kommer att kräva en insexnyckel medan andra kan vridas med en stor skruvmejsel. På några fordon fjäderklämmor används för att hålla skorna snarare än ett stift och fjäderarrangemang. Om clips finns sedan ner dem och dra ut dem med en tång.
6

Avlägsna dragfjäder ligger precis bredvid stjärnan hjulet. Använd tång för att stadigt hålla i slutet av våren och haka av den från den kvarhållande ögat. Ta malteserhjulet genom att skjuta ut mellan skorna.
7

bort fronten (primär) och bak (sekundär) bromsback genom att dra dem rakt ut. Ta parkeringsbromsen kabeln låsringen från kabeln, och sedan ta bort kabeln ur parkeringsbromsen skon spak.
8

Rengör bromsen och alla borttagna komponenter genom besprutning med broms rengöringsvätska. Catch vätskeansamling i en spillback av metall och kassera använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter.
9

Ansök bromsfett (hög temperatur fett) till fästplattan vid de punkter där bromsbackarna kontakta platta. Applicera bromsfett på gängorna malteserhjulet.
10

Omvänd stegen för att installera komponenterna. Se det andra hjulet att påminna dig själv om allt går. När du sätter tillbaka disken vara säker justering porten är direkt över malteserhjulet. När bromsskivan är tillbaka på, ta bort pluggen (om någon) i anpassningen hamnen och rotera stjärnan hjulet med en skruvmejsel tills skorna kontakta disken bostäder. Tillbaka stjärnan hjulet ungefär åtta skåror för att ställa in bromsen avslut.
11

Test parkeringsbromsen. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58277.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.