Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en rotor på en Ford F-150

Rotorer förbises ofta vid byte av bromsarna på en bil. Ford F150 använder främre rotorerna och bak trumbromsar på de flesta modeller. Denna artikel kommer att behandla de främre rotorerna bara, eftersom detta är den konfiguration som finns på de flesta lastbilar. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Breaker bar
insexnyckel ställa
SAE socket set
SAE skiftnyckel satt
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför lastbilen med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Var noga läktaren är under ramen och kommer inte att glida eller flytta.
2

Ta framdäcken från lastbilen, med en socket och breaker bar för att ta bort muttrarna. Ställ åt muttrarna åt sidan för senare användning när du byter däck.
3

Lokalisera de två skruvarna på baksidan av bromsoket. Ta bort de båda skruvarna med en insexnyckel och lyft bort bromsoket. Stötta bromsok med ett snöre eller tråd så att det inte hänger på gummi broms slang.
4

Leta upp och ta bort de två skruvarna på baksidan av styrspindeln som håller fästet fäste för bromsok på knogen. Använd en nyckel eller hylsa för att ta bort skruvarna. Ta bort fästet och ställ den åt sidan.
5

Skjut rotorn utanför hjulbultarna. När den är fri från de dubbar du kan ställa det åt sidan och skjut den nya rotorn på hjulbultarna.
6

tillbaka bromsbelägg fäste och dra åt de två skruvarna, med en hylsa och momentnyckel . Vridmomentet specifikationen skiljer sig från år till år, så du måste kontrollera med återförsäljaren för att få rätt specifikation för din lastbil. Sätt bromsoket
7

tillbaka till fästet och montera två bultarna som håller det. Dra åt bultarna med en insexnyckel tills ombonad. Dra inte åt dessa skruvar eller du kan tömma huvudet på dem, vilket gör dem mycket svåra att få bort senare.
8

Montera hjulet och däcket tillbaka på lastbilen och tråden muttrarna på hjulbultar. Dra åt med en rörtång eller socket och breaker bar. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens specifikation.
9

Avlägsna domkraften från under ramen och sakta sänka lastbilen tillbaka till marken, med din jack. Testa bromsarna innan du kör lastbil på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57535.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.