Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att rengöra ABS-sensorerna

Om din låsningsfria bromsar (ABS) är tänd och du har redan uteslutit allvarliga mekaniska problem, kan det vara så att din ABS-sensorerna är smutsiga. Om tillräckligt med smuts byggs upp på sensorerna Det kommer resa ljusen. Detta kommer i praktiken underminera varningslampan syfte och du får vara kvar omedvetna om allvarliga problem uppstår med din låsningsfria bromsar. Saker du behöver
Repair manual
Jack och pallbockar
Ratchet set
Handduk
mjuk borste
Vatten
Visa fler instruktioner

1

Köp en reparationshandbok för ditt år, märke och modell av bil. Chilton är en populär tillverkare av reparationsmanualer för hemmet mekaniker men det finns andra på marknaden. Välj en med massor av bilder som varje märke och modell av bil är annorlunda.
2

Lossa muttrarna på de däck som har ABS-sensorerna bakom dem. Jack upp bilen och placera pallbockar under bilen.
3

bort muttrarna och däcket och ställ åt sidan. Vrid ratten så att däcken möter motsatt den sida du arbetar på.
4

Se reparationshandboken för att hitta din ABS-sensor. Ta bort skruvarna som fäster den till bilen. Det är oftast mer än en bult som håller sensorn på plats så se till att ta bort dem alla.
5

Använd handduk och vatten för att avlägsna smuts från sensorn när den är gratis. Om din sensor är särskilt smutsig användning av mjuk borste för att skrubba den försiktigt.
6

Omvänd stegen ovan för att sätta tillbaka din ABS-sensor. placera tillbaka däcket på bilen och dra åt muttrarna innan du sänker den med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57163.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.