Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justerar jag de bakre bromsarna på en 2001 Chevrolet Blazer?

De bakre trumbromsar på 2001 Chevrolet Blazer kan bli ojusterade från normalt slitage. Eftersom de bara står för cirka 25 procent av bromskraften för SUV, är det viktigt att hålla de bakre bromsarna justeras för att bistå de främre skivbromsar. När de bakre bromsarna blir ojusterad, de främre bromsarna tar på bördan av bakre bromsar förlust av effektivitet. Detta kommer att leda till snabbare förslitning av de främre bromsarna och kan skada främre broms komponenter. Saker du behöver
Två hjul kilar
rörtång
Jack
två pallbockar
Kort tunn skruvmejsel
liten ficklampa
Bakre trumbroms
justering sked momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul kil framför en av de främre däckmönstret och en annan bakom en av de bakre slitbanor på 2001 Chevrolet Blazer. Placera SUV i neutralt läge och stäng nyckeln off (så långt det låter).
2

Ta bort de bakre lug nut caps med rörtång på båda bakdäcken.
Sida 3

Knäck muttrarna löst med rörtång genom att vrida dem ett kvarts varv åt vänster (motsols).
4

Lift en bakre fjärdedel av Blazer med domkraft och sedan placera kvartalet på en pallbock placeras under lästa axel. Upprepa proceduren för den andra bakre fjärdedelen av Blazer.
5

Ta bort muttrarna och däck.
6

Lokalisera den lilla, svarta gummiplugg ligger i botten av den bakre fästplattan (bakom trumman). Bänd loss pluggen, med hjälp av skruvmejsel om det behövs.
7

Shine ficklampan i bromsjusteringen porten att lokalisera stjärnhjul och stjärnhjul innehav klippet. Få en känsla för positionen av klippet. Det kommer att ta två händer för att justera bromsarna så håller ficklampan kommer inte att vara ett alternativ.
8

Rotera trumman för att få en känsla för hur friflytande det är.
9

in skruvmejseln genom bromsjusteringen port, lokalisera fasthållningsklämman och skjut den bort från stjärnhjulet. Håll klippet i detta läge när du tar sked broms justering och sätt in det i hamn. Vrid malteserhjulet hjulet uppåt för att expandera skorna utåt eller nedåt för att dra ihop skon inåt. Kontrollera förflyttning av trumman efter varje tre eller fyra varv av stjärnhjul. En liten dra på trumman är tillräckligt för korrekt justerade bakre bromsbackar.
10

tillbaka pluggen (s), däck och muttrarna. Dra åt muttrarna ombonade till naven och sedan sänka Blazer.
11

Sätt Blazer tillbaka i växel och sedan dra åt bakre muttrarna i ett stjärnformat mönster till 100 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58329.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.