Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar en Bromsjusterare

Bromsregulatorer är det länksystem som ligger mellan stången i bromscylindern och S-kam eller trumbromsar i ett bromssystem. De bromsregulatorer används för att justera för slitage på S-cam luftbromsar i tunga och medelstora lastbilar. Även de bromsregulatorer oftast automatiskt justera, ibland måste justeras manuellt om de inte fungerar som de ska. Detta är inte en lång process, men justeringen måste göras på rätt sätt för att kontrollera att bromsarna fungerar på din bil. Saker du behöver
Stoppklossar
Krita
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Säkra fordonet genom att chocking hjulen för att se till att det inte finns någon rörelse under processen.
2

Inspektera bromssystemet och kontrollera att den är vid fullt tryck. Tryck ner bromspedalen och se att det återgår till fullt tryck. Enact nödbromsen och skjut i luften ventilen, vilket kommer att frigöra bromsarna. Luftventilen är oftast en fotpedal ligger nära bromsen.
3

Bestäm den plats där tryckstången lämnar tryckluftskammarenheten med en bit krita. Vrid tryckstången försiktigt med en skiftnyckel för att ta bort den från bromscylindern. Mät avståndet mellan bromscylindern och krita linje. Om avståndet är större än 3/4 inches, då bromsnyckeln behöver justeras.
4

Lokalisera den manuella bromsjusteraren, vilket är nära tryckstången. Vrid bromsjusteraren med handen eller en skiftnyckel om det behövs. Om luften går in i bromscylindern när du trycker på bromsen, är du vrida det på fel sätt. Omvänd riktning du roterar bromsnyckeln om luften går in i bromscylindern.
5

Vrid spelrumsinställaren med en skiftnyckel tills det är tätt och du känner ett litet motstånd. Om bromsnyckeln inte kan flyttas längre, då bromsbeläggen passar tätt mot trumman. Vrid justerskruven ett halvt varv åt andra hållet för att se till att det är rätt avstånd mellan trumma och bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59258.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.