Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar skivbromsar bak på en 1998 Taurus

Före 1990-talet var bakbromsarna främst trumma stil bromsar, utom på premium bilar. År 1998 kom Ford Taurus med valfria skivbromsar bak. De bakre bromsarna på en bil är bara ansvarig för en liten andel av den bromskraft, är de oftast används för att ge stabilitet vid inbromsning. Bristen på stoppa ansvar innebär att de bakre dynorna sista mycket längre än de främre pads, ibland dubbelt så lång. Till skillnad från främre bromsarna är de bakre skivbromsar på Taurus används som parkeringsbroms, så finns det några extra inblandade steg och ett speciellt verktyg krävs. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
6-tums förlängning
Hylsnyckelsats Begagnad Ford bak Mätmarkörverktyget
Momentnyckel rem
Bungee
Spetstång
Channel-lås tång
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller bakhjulen, med en spärr och en socket.
Sida 2

Lyft den bakre delen av fordonet med hjälp av en domkraft och stödja din Taurus genom att placera pallbockar under den.
3

Avlägsna muttrarna från bakhjulen och dra hjulen från fordonet.
4

Trace slangen gummi bromsen, ansluter till den bakre delen av bromsok, där det hålls till ramen med en bult. Lossa och ta bort den här bulten med ett Ratchet och uttag.
5

Titta på baksidan av bromsok, direkt nedanför där broms slangen ansluts till det, och ta fram kabeln parkeringsbromsen. Kabeln glider in en liten slits på bromsoket kropp.
6

Spåra kabeln från bromsok och lokalisera var det fäster spaken.
7

Place de kanal-lås tång så att de kontaktar den nivå parkeringsbromsen och en fast del av caliperhuset. Pressa kanal-lås tång, komprimera spaken. Lägg märke till parkeringsbromsen kabeln nu har slack. Greppa toppen av kabeln och dra den uppåt så att hållaren - den lilla, metallcylinder i slutet av kabeln - rensar spåret, sedan dra kabeln genom springan i caliperhuset
8

Släpp kanal-lås tång från spaken.
9

Titta på baksidan eller bromsoket och lokalisera de övre och undre bromsok bultar. Lossa och ta bort dessa bultar med Ratchet och uttag.
10

Dra bromsok fram och ta bort den från bromsaggregatet. Fäst den till en upphängningskomponent med bungee bandet och aldrig låta oket hänga med sin gummislang.
11

Ta bromsbeläggen, inre och yttre, och dra ur bromsen. Ta del av hur de är placerade, eftersom de nya dynorna måste installeras i samma position.
12

Placera Ford bakre bromsok verktyg på 6-tums förlängning. Lägg märke till verktyget har två små stift som skjuter ut från den. Linje dessa två stift med skårorna i bromsok kolv, metall, cylindriska föremål på insidan av bromsok. Vrid verktyget motsols med Ratchet och applicera lätt tryck. Lägg märke till att kolven börjar trycka i bromsoket. Fortsätt att vrida verktyget tills kolven är helt nedtryckt i bromsoket.
13

Place de nya bromsbeläggen på bromsen och placera dem i exakt sätt som de gamla installerades.

14

Placera bromsok över bakbromsen montering och dra åt bromsok bultar till 23 till 25 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket.
15

Fäst broms slang till ramen och vridmoment bulten till 8 och 11 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
16

Ta kabeln parkeringsbromsen med tång och dra den uppåt tills hållaren på av kabeln rensar spåret i oket, skjut sedan kabeln genom springan. Sänk kabeln nedåt tills hållaren sitter i lunden i bromsoket.
17

Placera de bakre hjulen tillbaka på Taurus och dra åt muttrarna.
18

Ta bort domkraften från under Taurus och försiktigt sänka den till marken.
19

Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.

20

Skapa bromstrycket genom att trycka och släppa upp bromspedalen tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58966.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.