Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar transmissionsfilter i en Silverado

Den automatiska växellådan i en Chevrolet Silverado använder en transmission för att filtrera bort eventuella föroreningar som kan finnas i automatisk transmissionsolja så att de inte sugas in i systemet. Dessa filter kan täppa upp med tiden, och när de gör det, kan de börja att orsaka problem med utförandet av transmissionen. För att åtgärda problemet måste överföringen ska dräneras och filtret ersatt med en ny, då överföringen kan prestera som bäst. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Packning skrapa
Byte transmissionsfilter
Byte växellåda pan packning
5 qts. transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park Silverado på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft bilen med domkraft och uppsättning pallbockar under alla fyra hörnen. Sänk domkraften så att vikten av lastbilen stöds på läktaren, och du har tillräckligt med utrymme att arbeta under bilen.
2

Sätt dräneringstråget under överföringen pannan. Ta avloppet bulten i mitten av överföringen pan med 3/8-tums Ratchet och uttag, och låt vätskan rinna i pannan. Sedan unbolt överföringen pan från botten av överföringen med användning av spärranordningen. Du kan behöva skruva isär värmeskölden på katalysatorn med spärr eller manöverlänkage på motsatt sida med samma verktyg.
3

Dra stora svarta transmissionsfilter bort transmissionskåpan med händerna. Torka bort alla rester av packningen från transmissionen pannan och botten av transmissionen. Installera dräneringstråget med spärrfunktion, inklusive katalysatorn värmeskölden och manöverlänkage vid behov. Sänk bilen av domkraften står med domkraften.
4

Öppna huven. Lokalisera överföringen oljestickan, som har en gul handtag och är monterat på passagerarsidan av motorn. Ta ur oljestickan och installera en tratt i röret. Häll 4 QTS. av automatisk transmissionsolja i tratten och sedan installera om oljestickan.
5

Starta Silverado. Kör motorn vid 4.000 rpm eller så med bilen i "Park", i ungefär två minuter. Cykel växelväljaren genom varje växel med foten på bromsen, låt motorn gå på tomgång i parken i fem minuter. Kontrollera igen överföringen oljestickan och fyll på vätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61190.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.