Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en U-Joint på en 2003 Chevy Silverado

U-fogar på drivlinan på en 2003 Chevrolet Silverado är flexibla fogar som ansluter drivlinan till både transmissionen och axeln. Dessa fogar tillåter bakaxeln för att flytta upp och ner med fjädring medan drivlinan är samtidigt kunna rotera. Dessa u-lederna slits ner med tiden, och så småningom börjar de att slå och göra buller. och kan misslyckas. När detta händer, då drivlinan inte kommer att fungera väl och kunde bryta helt från axeln. Innan detta sker, skall du byta ut u-lederna när du börjar märka brus eller slitage. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
obestämd nyckel satt
24-tums brytjärnet
dräneringskärlet
Hammer
1/2 -tums hylssats
Tänger
Visa mer Instruktioner
1

Lyft bakaxeln på lastbilen med domkraften, och sätta pallbockar under axeln. Placera hjulblock runt framhjulen. Sätt dräneringstråget under sändningen.
2

Unbolt drivlinan från axeln med hjälp av en skiftnyckel. Dra drivlinan från axeln med hjälp av spett, dra sedan drivlinan ur transmissionen med båda händerna. Addera 3

Ta bort clipset på u-leden i slutet av drivlinan med hjälp av tång. Ställ in en hylsa på änden av den U-fog som är samma ytterdiameter som innerdiametern på den U-fog. Slå uttaget med hammaren tills du kan ta en av de u-joint lock med tången. Dra av locket, ta sedan bort u-joint från drivlinan.
4

Infoga ersättning u-leden i drivlinan. Montera locken på u-leden med hammaren och uttag.
5

Installera drivlinan i den bakre delen av överföringen, sedan installera den andra änden i axelhuset med hjälp av en skiftnyckel. Sänk Silverado av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61189.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.