Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en Toyota Camry

Bromsbelägg är en viktig del av din Toyota Camry bromssystem. De är de utbytbara friktionsbelägg som klämmer bromsskivan eller trumma när du bromsar. Du bör byta bromsbeläggen innan de slits bortom en fjärdedel tum eller riskerar att skada din Camry s bromsskivor. Saker du behöver
Blocks
Bil jack
Lug nut skiftnyckel
Turkiet Baster
Kraftig plastbehållare
Allen huvud, stjärna huvud eller 6-punkt hylsnyckel
Small bungee rep eller wire hängare
Nya bromsbelägg onyttigheter
kolvsok Tool Review Bromsvätska
Visa fler instruktioner Review bort de gamla Bromsbelägg
1

Park bilen på ett plant underlag. Om du har en bil stick shift se till att bilen är i växel. Lägg klotsar av framdäcken så bilen inte rör sig medan du arbetar på det.
2

Öppna huven på bilen och leta reda på huvudcylindern vid behov bort bromsvätska tills nivå i behållaren är mindre än halvfull. En kalkon Baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskan i plastbehållare och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.
3

Lyft den bakre delen av bilen med din domkraft. Ta bort den bakre däck eller hjul montering.
4

Använd hylsnyckel för att ta bort bromsok bultar. Skjut bromsok bort av skivrotorn och hänga den i hjulhuset med ett litet gummiband eller tråd hängare. Låt inte bromsoket hänga från broms slang.
5

bort bromsbeläggen från bromsoket. Ta också bort eventuella shims, fjädrar, indikatorer slitage och stödplåtar från bromsoket.
Montera nya bromsbelägg
6

Återgå stödplåtarna till bromsok fästet. Placera slitageindikatorer från de gamla bromsbeläggen på nya bromsbelägg och ser till att pilen på de punkter indikatorplatta i riktning däcket roterar. Placera shims på utsidan av varje bromskloss och sätt dynorna i bromsoket fästet.
7

Använd rekommenderat kolvsok verktyg för att slå bromsok kolven medurs samtidigt som du trycker in den i bromsoket hålet. Placera bromsok över bromsbeläggen. Sätt i och dra åt bromsok bultar.
8

tillbaka hjulanordning (däck). Sänk bilen till marken.
9

Pump på bromspedalen några gånger till sittplats bromsbeläggen. Gör detta innan du försöker flytta din bil.
10

Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.
11

Season bromsbeläggen genom att endast mjuka stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra något hårt stopp när du krydda bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56935.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.