Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta ABS Broms på en Suzuki Grand Vitara

När en broms jobb utförs, kan hydrauliska delar bytas och bromsledningar kan öppnas. Endera av dessa åtgärder kan orsaka luft att komma in bromsledningarna. Blödning bromsarna bör vara det sista steget i en broms jobb på en Suzuki Grand Vitara. Blödning avlägsnar luft från bromsledningar och är en två personers jobb. Blödning tar också bort och ersätter gamla paus vätska som kan ha förorenats av fukt. Luft och fukt förorening kan orsaka att bromsarna känns svampig eller för mjuk. Saker du behöver
Vinyl tube
Plasthink
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att motorn vrids till läge "Av" .
2

Häll bromsvätska i huvudcylindern. Huvudcylindern är en vit, rutat reservoar med ett svart lock, som ligger i området för motorn på förarsidan, nära vindrutan. Kontrollera att huvudcylindern förblir åtminstone halvfullt under avluftning.
3

Avlägsna locket luftningspluggen (se resurser), och omedelbart fästa ena änden av vinyl röret till luftningspluggen. Placera den andra änden av vinyl slangen i hinken.
4

Be en vän att sitta i bilen för att trampa på bromsen. Trampa ner bromsen flera gånger i rad.
5

Lossa luftningspluggen en tredjedel till ett halvt varv med en skiftnyckel när bromsen är nedtryckt. Detta kommer att orsaka bromsvätska att spruta ut i röret och sedan in i skopan. Varje gång du är redo att vända luftningspluggen, be din kompis att trampa på bromsen. Kontrollera att bromsvätskebehållaren förblir åtminstone halvfullt under denna process för att undvika att luft kommer tillbaka in i bromsledningen.
6

Lyssna efter luftbubblor under processen. När du inte längre hör bubblor, be din vän att trycka och hålla bromsen. Dra åt den luftningspluggen hjälp av en skiftnyckel.
7

Sätt tillbaka bleeder tändhatten. Applicera vätsketryck till rörledningen, genom att trycka på bromspedalen, medan kontroll av läckage.
8

Fyll bromsvätskebehållaren med bromsvätska till den angivna nivån. Kontrollera bromsarnas fasthet. Bromstrycket bör inte vara för mjuk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61080.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.