Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ID en Ford Motor

Att ha förmågan att identifiera din Ford motor kan vara användbart i ett antal omständigheter. Till exempel, om du utför ett renoveringsprojekt på en gammal Ford modell, kommer du att snabbt kunna hitta den motor som du behöver. Det andra, att få nödvändiga delar för dig motorn också blir oändligt mycket lättare. Men att kunna identifiera Ford motorer kräver lite know-how. Saker du behöver
Stålborste
Avfettaren
Visa fler instruktioner
1

lyfta Fords huva och hitta gjutning siffrorna på motorns blocket. Rengör ytan med en stålborste och avfettningsmedel för att hitta siffrorna, om nödvändigt
2

Identifiera den första bokstaven i gjutning nummer -. Den används för att beteckna det decennium då motorn tillverkades. "B" betyder det byggdes på 1950-talet, "C" på 1960-talet, "D" på 1970-talet och "E" på 1980-talet.
3

Identifiera den andra siffran i gjutning numret, vilket innebär den sista siffran i året. Till exempel var en gjutning som börjar med C3 tillverkad 1963.
4

Identifiera gjutning antal tredje bokstav. Detta visar att modellen fordonets konstruktion.
5

Identifiera gjutning numret fjärde bokstav. Brevet borde läsa "E" så länge du undersöker en komplett motor.
6

Identifiera de nästa fyra siffrorna i godset numret, som vanligtvis föregås av ett bindestreck eller mellanslag. Numret ska vara mellan 6000 och 6898.
7

Identifiera den sista bokstaven i gjutning numret. Denna siffra indikerar verkstadsindustrin version av del eller konstruktion förändring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61965.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.