Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 383 SBC Stroker

GM 350 motorblocket är hjärtat i den 383 stroker motor. Race entusiaster bestämmer ofta att uppgradera till en 383 stroker för bättre prestanda. Den 383 har en längre slaglängd och större förskjutning än lager 350 motorn. De 350 motorblock cylindrar måste vara uttråkad .030 över beståndets storlek, vilket gör den totala hålet 4,030 inches. Beståndet 350 vevaxel kommer att ersättas med en 400 small block vevaxel eller en färdig att installera stroker vevaxel. Saker du behöver
350 motorblocket
Assembly Lube
ramlager
Kolvstång kullager
.030 över kolvarna
.030 över kolvringar
litet block 400 vevaxel eller stroker vevaxel
Momentnyckel
Socket uppsättning
Packningssats
Motor stativ
Cam kullager
Cam bäring verktyg
Freeze pluggar
Mallet
butik trasa
Piston ring kompressor
Visa fler instruktioner
1

leverera en bare GM 350 motorblock och ett litet block 400 vevaxel till en professionell bil verkstad. Förklara för maskinisten att motorn måste vara uttråkad. Den 400 small block vevaxel också måste bearbetas. Förklara för maskinisten att motorn kommer att byggas som en 383 stroker motor. Hämta motorn från verkstaden när alla nödvändiga bearbetningen är klar.
2

Placera nyligen maskinbearbetade motorblocket ordentligt på motorn montern. Torka cylindrarna och kamaxel tidskrifter med butik trasa för att ta bort ytan skräp. Sätt frysa pluggar in i blocket. Välj ett uttag som passar i fördjupningen på frysa kontakten. Knacka uttaget med klubban tills frysa kontakten är infälld i blocket. Installera cam lagren med cam lagret verktyget. Cam lagren oftast avgick i storlek. Den största cam lagret kommer att installeras först. Coat den inre cirkeln av kammen lager med montering lube.
3

Placera oljetråget, uppåt. Ställ huvudlagren i sina sadlar. Montera bakre huvudpackningen. Placera en beläggning av montering lube på huvudlagren. Ställ vevaxeln på huvudlagren. Montera ramlager i den huvudsakliga mössor. Placera de viktigaste locken på vevaxeln tidskrifter. Montera de viktigaste bultarna och vridmomentet till tillverkarens specifikationer med momentnyckel. Montera oljepumpen på baksidan huvudsakliga locket och dra åt bulten till specifikationen.
4

återställa motorn till intaget, uppåt. Applicera en generös mängd montering lube till varje kamaxel journal. Sätt in kamaxeln i motorblocket. Guide kamaxeln genom varje journal tills det trycks på baksidan av motorblocket. Montera lagret kolvstången och kolvringar på kolven. Vrid varje kolvringen så att gapet är vänd emot varandra. Komprimera kolvringar på kolven med kolvringen kompressorn. Ansök montering lube till kolvstångslagring. Placera kolven i cylindern och knacka försiktigt på kolven med klubban. Guide kolvstången genom cylindern till vevaxeln. Placera lagret kolvstången på kolvstången locket och applicera montering glidmedel. Montera locket kolvstången och dra till tillverkarens specifikationer. Upprepa proceduren kolven installation för de sju återstående kolvarna.
5

Placera topplockspackning och topplock på däck av motorblocket. Installera topplocksskruvarna och vridmoment till ordentliga specifikationer. Installera den andra cylinderhuvudet. Tryck lyftarna i motorblocket. Placera stötstänger i styrningarna. Ställ vipparmarna på reglarna. Placera muttrarna vipparm på tapparna och inställda ventilspel. Applicera RVT tätningsmedel på den främre ytan och bakre ytan av motorn mellan cylinderhuvudena. Placera intaget packning och intag på motorblocket. Dra åt intaget bultarna med tillverkarens specifikationer. Vrid motorns luftintag, nedåt. Montera packningen oljetråget och oljetråget. Dra åt bultarna oljetråget tillverkarens specifikationer. Installera timing set och transmissionskåpan. Dra transmissionskåpan till rätta egenskaperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62185.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.