Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man diagnostiserar en Timing Chain

En bil motorns ventiler öppnar och stänger, vid rätt tidpunkt, för att låta bränsle i och avgaserna ut. Dessa ventiler drivs av en kamaxel som drivs av en timing kedja eller rem som är ansluten till vevaxeln. Om kedjan eller remmen misslyckas, kommer bilen inte köras. Med äldre motorkonstruktioner, misslyckades timing kedjor ofta, men de flesta fordon införliva kuggremmar, som har en lägre felfrekvens. Trots många motorer, såsom de stora V8-motorer som används i pickup lastbilar, fortfarande förlita sig på starkare, timing kedjor. Det är möjligt att diagnostisera ett problem kamkedjan. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Maskeringstejp
3/8-tums Hylsnyckelsats
1/2-tums Hylsnyckelsats
Break-over bar
Visa mer Instruktioner
en

Lyft bilens huv, och avlägsna luften renare, om nödvändigt, för att få tillgång till distributören. I nästan varje fall för nyare fordon är fördelarlocket belägna nära baksidan av motorn, i närheten av transmissionen. Bilar utrustade med förpackningar tändspole istället för distributörer behandlas i steg 6 och 7.
2

Ta bort fördelarlocket genom att ta bort åt skruvarna med en skruvmejsel. Ändamålet är att visuellt inspektera insidan av distributören och titta för rörelse som motorn roteras manuellt av en assistent. Om några tändstift kablar måste bort, märka dem med maskeringstejp så att de kan återföras till rätt plats efter att projektet har avslutats. Om det finns spänningsmatning ledningarna från motorkabelstammen som är inkopplade i locket, ta bort dem, liksom.
3

Palla upp fronten på bilen och installera pallbockar under de nedre länkarmarna. Sänk bilen och vara säker på att bilen är stabil och säker.
4

Använd en break-over bar (en 2 eller 3 fot brytjärnet med en bifogad 1/2 tums socket), och montera den på den stora bulten som fäster den främre harmonisk balansaxel för vevaxeln. Den balansaxel ligger på nedre framsidan av motorn och håller enheten remskivan.
5

manuellt snurra motorn. Har en assistent dra ner på baren och titta på distributören rotor för rörelse. Har pressa honom upp på baren och titta för rörelse. Om kamkedjan fungerar, komponenterna inuti fördelaren, såsom rotorn, skall svara omedelbart. Byt ut kamkedjan om återförsäljaren komponenterna släpa eller misslyckas med att röra sig alls eftersom motorn roteras.
6

Använd en 3/8-tums socket inställd för att ta bort bultarna ventilkåpan, lyft sedan täcka med en skruvmejsel om motorn inte har en distributör. Vissa bilar använder coil förpackningar i stället för distributörer, och det enda sättet att undersöka kamkedjan utan att demontera den främre delen av motorn är att ta bort ventilkåpan och inspektera ventilen rörelse. Var försiktig när du använder denna metod.
7

Lokalisera en öppen ventil. Titta på den inre sidan av ventilen vipparm, även kallad en rocker pivot, och se till att det är upp, och inte nivå jämfört med andra vipparmar. Vipparmar är direkt kopplade till ventilerna och öppna och stänga dem. Vipparmen och ventilen upp-och-ner rörelse styrs av kamkedjan. Och
8

Spin motorn titta på denna ventil. Denna öppna ventilen tas manövreras direkt av kamaxeln och måste omedelbart svara på vevaxelns rörelse. Har en assistent flytta vevaxeln med baren, använder den fram och tillbaka. Om ventilen inte går att flytta omedelbart som ett direkt svar på rörelse break-over bar, är kamkedjan defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61082.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.