Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar startmotorer

Moderna förrätter är slitstarka och pålitliga. De är ofta fel diagnos, speciellt när bilbatteriet är defekt. Ett batteri som är allvarligt utarmat och skadade är oförmögen att starta bilen, även med assist av startkablar. Se till att batteriet är bra, sedan testa starter med en amperemeter för att bestämma normal strömförbrukning. Off-bil testning rekommenderas att börja som uppfyller marginella standarder. Saker du behöver
Voltmeter
Induktiv Wrench amperemeter
ställa
Vise
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Höja huven av bilen och sond de positiva och negativa batteripolerna med voltmeter leads. Läs spänningen med mätaren inställd på likström (DC) inställning. Ett fulladdat batteri kommer att läsa 12,6 volt. Om batteriet läser mindre, ta ur batteriet för laddning och testning. Det är viktigt att ett fulladdat batteri installeras innan du utför några starter tester.
2

Isolera en del av den positiva batterikabeln och antingen klämma på en induktiv amperemeter eller inneha en induktiv mätare mot kabeln. Har en assistent starta motorn när du läser av mätaren. En bra förrätt kommer topp läsningen så högt som 225 ampere för en V-8 motor, eller så lågt som 175 ampere för en liten motor. Det är normalt att amp flödet att släppa när motorn dras igång.
3

Ta ut för ytterligare tester, om det misslyckas testet strömförbrukning. Använd en skiftnyckel för att ta bort den negativa batterikabeln och skruva isär startmotorn från motorn. Koppla bort batterikabeln som är ansluten till startsolenoid liksom små, elektrisk aktivering tråd som är bredvid den viktigaste kabeln.
4

Montera startmotorn i ett skruvstäd och anslut en kabel marken bygel direkt till startmotorn fallet och en positiv jumper kabel till huvudströmbrytaren anslutningen på startmotorn. Bifoga en liten bygel till den positiva polen på batteriet och peka den till den lilla anslutningen på solenoiden. Startmotorn ska fungera och snurra fritt. Fäst amperemeter och läsa mellan 50 och 75 ampere som en bra utan belastning strömförbrukning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61070.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.