Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur felsöker jag Nissan Bromsar?

Bromssystemet på din Nissan har många komponenter som kan orsaka problem när de går dåligt. Vanligtvis är det största problemet att förstå själva felsökningssteg. Med alla komponenter i bromssystemet, kan det bli lite förvirrande ibland för att lista ut vilken som är den skyldige. Att känna rätt steg för att diagnostisera bromssystemet kommer att göra ditt jobb mycket enklare och gör det mer troligt att du kommer att diagnostisera det ordentligt första gången. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Mikrometer
bromsvätska
brytjärnet
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
Brake Brus (Squealing eller slipning)
1

Lyft bilen och säkra den på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna med ett Ratchet och uttag, ta sedan bort hjulen från bilen.
3

Kontrollera maskinvaran av bromssystemet att göra vissa inga metallstyckena gnugga mot några rörliga delar.
4

Undersök tillståndet av rotorn. Stora spår i rotorn kan orsaka ett gnisslande ljud. Om det finns spår, byt rotorerna eller låta återuppstått.
5

Kontrollera tjockleken på bromsbeläggen. Dynorna bör vara minst tjockleken av två pennies staplade tillsammans. Om de inte, byt ut dem.
Vehicle Pulls vid inbromsning
6

Ta bort glidstiften som håller bromsok till bromssystemet. Inspektera glidstiften för kraftig rost eller bristande smörjning. Rengör och smörj, sedan kontrollera igen.
7

Skjut den platta änden av en bändjärn mellan bromskloss och rotor.
8

Pry på plattan och göra vissa bromsok komprimerar. Detta kan verifieras som du ser bromsok flytta några inches. If inte komprimera, då den är frusen. Byt ut eller bygga om bromsok, sedan kontrollera igen. Addera Soft Bromspedal
9

Öppna huven och kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern.

10

Kontrollera underredet av bilen för eventuella läckor bromsvätska. Inspektera bromsoken och de slangar som ansluter till bromsoket. Reparera eventuella läckor och sedan kontrollera igen.
11

Kontrollera om luft i bromsledningar. Har en vän pump bromspedalen tills den känns fast och sedan öppnar en luftventil, som ligger högst upp på varje bromsok, med hjälp av en skiftnyckel. Lyssna på ljudet av luft som kommer ut. Om luften upptäcks, blöder bromsarna. För att göra detta, pumpa bromspedalen tills det är fullt tryck. Sedan medan du håller pedalen, har en vän lossa avluftningsventilen tills vätskan rinner ut. Upprepa detta steg tills bara vätska kommer ut ur ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58200.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.