Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en SBC 327 CI Motor

Chevrolet tillverkade 327 kubiktum, eller "CI," V-8 motor 1962-1969. Den användes i standard-prestanda bilar och lastbilar samt i högpresterande Corvette. Utifrån samma kvarter plattform som alla andra första generationens små block motorer, var dess förskjutning uppnås genom att utöka cylinderloppet till 4,00-inches och använder en vevaxel stroke på 3,25-inches. Det var den största GM small block tillverkas fram till 1967, då GM debuterade 350 CI motor. Det bedömdes som hög som 375 hästkrafter (1964 och 1965 Corvetter) och så lite som 210hp (1968 och 1969). Litet block delar utbytbarhet gör 327 bygga mycket lik alla andra SBC byggen. Saker du behöver
Kärna 327 kubik motor, eller
350 CI blocket och 327 CI roterande enheten (vev, stavar och kolvar) katalog motormontering verktyg
motormontering manuell
Visa fler instruktioner
Motor Demontering, rengöring och Prep
1

Lokalisera eller köpa en kärna 327 CI motor. Medan de var populära motorer och var i bruk långt in på 1980-talet, är det osannolikt att många finns i rädda varv. Ett alternativ är att använda en allmänt tillgänglig 350 motorn som en kärna för ombyggnad, men en 1968/1969 327 eller 1968 till 1973 307 stor-journal vevaxeln kommer att krävas. Som ett alternativ till detta, kan en ny vevaxel köpas med rätt storlekar lagertapp och 3,25-tums slaglängd för 327 förskjutning från 350 blocket, men olika kolvar för kortare slag kommer också att krävas.
2

Ta motorblocket och viktiga komponenter till en motor verkstad för rengöring och inspektion. Om oskadad och lämpar sig för ombyggnad, kan blocket vara förberedd för återmontering. Bearbetning tjänster såsom cylinder over-tråkigt, huvudlager sadel align-bryning och motorblock trall /kvadrering kan behöva utföras på blocket. (Om cylindrarna kräver maskinbearbetning, kommer förskjutningen öka till så mycket som 337 CI, förutsatt en .060-tums ökning håldiameter.) Addera 3

Instruera maskinisten att inspektera cylindern huvuden, vevaxel, vevstakar och kolvar. Har huvudena rekonditionerade med en prestanda ventil-jobb och byta ut defekta delar. Den roterande enheten (vev, stänger och kolvar) måste uppfylla höga toleranser. Har The Machinist inspektera och rekonditionera, efter behov.
4

Efter avslutad maskinens arbete, rengör alla motordelar en sista gång med varmt tvålvatten och torka ordentligt. Spraya eller torka alla bearbetade ytor med olja eller andra rost-hämmande lösningar. Måla utsidan av motorblocket och huvuden.
5

Order /source ytterligare delar, såsom en renoveringssats (inklusive ringar, lager, packningar, etc.), ny kamaxel /lyftare eller annan objekt för att förnya eller öka prestandan.
Motor Assembly
6

Fäst motorn på en motor stå och rotera den upp och ner. Installera huvudlagret skär och päls med en generös mängd olja eller montering glidmedel. Sätt i den övre främre och bakre viktigaste sigill. Ställ vevaxeln på plats noggrant och installera ramlageröverfallen. Dra de viktigaste bultarna till det rekommenderade värdet (foot-pounds). Vrid motorn så att en cylinder bank är vertikal.
7

Montera kolvringar på alla kolvar enligt instruktionerna i församlingen handboken. Montera vevstaken infogar i stavarna och mössor spö och smörj med olja eller montering glidmedel. Använda en ring kompressor, noggrant installera kolv /kolvstång församlingar i varje hål och försäkra att stången bultarna inte fördärva vevaxelns lagerytor (använd 2 till 3-tums bitar av 3/8-tums slang på bultgängorna). Tryck in enheten i hålet, göra vissa att inte tvinga den på plats. Fäst stången mössor och löst skruva dem på plats. Upprepa för alla cylindrar, rotera blocket till vertikal för den motsatta stranden av cylindrar och installera de återstående fyra kolv /kolvstång församlingar. Vrid motorn upp och ned och dra åt alla spö bultar till rätt åtdragningsmoment. Montera aggregatet oljepumpen.
8

Vrid motorn till rätt sida uppåt. Tryck vevaxeln timing drevet på vevaxeln. Montera kamaxel och lyftare, och installera kamkedjan och kamaxelhjulet. Den "korta-blocket" motorn är nu monterad.
9

Lay varje topplockspackning på cylindern däck, beläggning dem med lim /sealer enligt tillverkarens anvisningar och ställ in huvudet på den korta -blocket och montera bultarna. Dra åt till de rekommenderade åtdragningsmoment i tre graderade steg. Montera stötstänger och dra åt vipparmarna för hand. Justera inledande ventil-lash beroende av motorns montering handboken. Motorn "long-blocket" är nu monterad fortsätta installera ytterligare komponenter
10

-. Harmonisk balansaxel transmissionskåpan, vattenpump, insugningsrör, etc. - som per monteringsanvisningar med rätt åtdragningsmoment på bultar /fästanordningar. Var säker på att dubbelkolla alla slutförda uppgifter och göra vissa inga lösa delar eller verktyg kvar inuti motorn innan du installerar oljetråget och täcker ventil. Motorn är klar för installation och inkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61709.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.