Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2006 Toyota 4runner

Den 2006 Toyota 4Runner använder skivbromsar på alla fyra hjulen. De skjutmått och kuddar på hjulen varierar dock. Framhjulen har fasta bromsok som inte kan avlägsnas från bromsskivor, medan bakhjulen använder flytande bromsok som är mycket mer som de som används på många andra fordon. Ändra bromsbeläggen varierar beroende på om du ändrar de främre eller bakre. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
däck järn
Brake Cleaner Review dräneringskärlet
Spetstång
vice grepp tång
Tape-inslaget skruvmejslar
Liten borste
Tvingfäste
Wrench
Wire
Högtemperatursfett
Bromsbelägg med anti-skrika shims
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsok (båda ändarna)
1

Sifon två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern, använd en tidigare oanvänd kalkon baster eller spruta
<. br> 2

Höj den främre eller bakre delen av fordonet - beroende på vilken ände du ska byta bromsar på - och stödja detta syfte på pallbockar. Ta bort båda hjulen att slutet med däck järn
3

Rengör bromsen med en aerosol broms renare och fånga eventuella rester med en droppskål under aggregatet;. Använd aldrig tryckluft för en broms församling.
Front Fasta Skjutmått
4

Arbete på ena sidan av 4Runner i taget, så att du alltid har en färdig bromsaggregat för en visuell referens. Dra ut de små klipp för de övre och undre kvarhållande stift och den anti rattle våren på bromsbelägget plattan med tång. Ta bort stiften från bromsoket.
5

Komprimera bromsok kolvarna i sina hål med skruvstäd-grepp tång på ändarna av den yttre bromsklossen. Avlägsna den yttre dynan och sedan komprimera kolvarna resten av vägen med täckta tång handtag eller tape-inslaget skruvmejslar.
6

Coat ersättning yttre bromsklossen s fästplatta sparsamt med högtemperaturfett, installera ett nytt anti-squeal shim till dynan och montera dynan i bromsoket.
7

Upprepa de två föregående stegen för den inre bromsklossen.
8

Installera slammerförhindrande fjädern och sedan de nedre och övre kvarhållande stiften tillbaka på bromsoket. Anslut stift "klipp med hjälp av vass tång, se klippen 'handtagsändarna poäng från bromsok
Bakre Flytande Skjutmått
9

Komprimera singel. kolven på den flytande bromsok tillbaka i hålet med hjälp av en C-klämma. Titta på vätskenivån i huvudcylindern och se till att det inte rinner.
10

bort bromsok montering bultar med en skiftnyckel och lyft bromsok från konsolen. Häng bromsok någonstans på bilens kaross med hjälp av en klädhängare eller annan stark tråd. Låt inte den hänga från bromsledningen slangen.
11

Dra den yttre bromsklossen ur bromsok monteringsfäste och sedan innerdyna.
12

bort bromsbelägget stöder plattorna ur hållaren och se till att de inte är slitna och att de sluter tätt. Rengör fästet med en liten borste och installera stödplåtarna.
13

sparsamt smörja baksidan av kuddar ersättningsbromsbelägg med hög temperatur bromsfett, installera rena anti-skrika shims på dem och anslut slitaget indikatorn till innerdyna s bottenänden. Montera de inre och yttre dynor i bromsoket.
14

Placera bromsoket på fästet och fäst det med bultarna.
Post-installation (Båda Slutar)
15

tillbaka hjulen och lägre fordonet efter byte av bromsar på båda sidor.
16

Slå på motorn och trampa på bromspedalen flera gånger för att ge plats bromsbeläggen.
17

Fyll bromshuvudcylindern reservoar med färsk bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57945.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.