Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY 98 Integra Bromsbelägg

I 1998 Acura Integra är utrustad med front-wheel låsningsfria skivbromsar. Bromsarna består av bromsbelägg som fungerar tillsammans med framhjulets broms rotorer för att bromsa och så småningom stoppa Integra. Om bromsbeläggen är slitna alltför tunna de kommer att vara impotent i tillämpningen av trycket som behövs för konsekvent bromsning. Lyssna efter den squeal eller malning av slitna bromsbelägg. Om dynorna är slitna sak, kan du välja att låta dem ersättas professionellt eller du kan utföra ersättare själv. Saker du behöver
Baster eller spruta
Droppkar
Jack
Jack står
10 mm skiftnyckel
Tvingfäste
Bromsbelägg
bromsfett
Tratt
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Acura på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och dra i spaken Huvlås placerad på förarsidan av bilen under instrumentpanelen. Flytta till framsidan av Acura och öppna motorhuven.
2

Ta av locket huvudcylindern sitter på vänster sida av Integra motor. Ta hälften av bromsvätska från behållaren med en spruta eller kalkon baster. Förvara den borttagna bromsvätska i en långpanna och kassera den gamla vätskan ordentligt - inte återanvända det. Konsultera Naturvårdsverkets hemsida epa.gov för regler om farliga material förfogande för ditt tillstånd. Placera huvudcylinder locket löst över huvudcylindern öppning.
3

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn. Placera domkraften under ramen på framsidan av Acura och lyft framdäcken från marken. Placera pallbockar under framaxlar och sänka bilen på läktaren. Ta bort muttrarna och ta framhjulen bort.
4

Ta bort de två bromsok glidstiften med en 10 mm nyckel. Lyft bromsok från bromsenheten och vila den på toppen av styrarmen. Skjut de två bromsbelägg från varje bromsok fästet. Inspektera Okfäste och broms rotor för skador. Rengör bromsok fästet med broms delar renare och en stålborste.
5

Placera C-klämma eller kanal-lås tång över på bromsok kolv och baksidan av Integra bromsok. Kolven sträcker sig från insidan av tjocklek och används för att tvinga bromsbeläggen i rotorn under bromsning. Kläm kolven för att tvinga den in i sidan av den kaliber att göra plats för de tjockare bromsbelägg.
6

Ta bort den C-klämma eller tång när kolven är helt nedtryckt inom sidan av bromsok . Applicera ett

tunt lager bromsfett till insidan av bromsoket. Skjut den nya bromsbelägg på bromsok fästet. Byt bromsok över de nya bromsbelägg och skruva fast bromsok s glidstiften.
7

Upprepa steg 4 till 6 för att byta bromsar på den motsatta hjulet.
8

Byt hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft den främre delen av Acura med domkraften och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken med domkraften och dra åt muttrarna med däck järn. Återgå till förarsätet.
9

Starta motorn och bromspedalen tre gånger sakta att tvinga bromsok kolvarna i rätt läge. Återgå till Acura motorrummet.
10

bort huvudcylinder GJP och placera tratten inuti behållaren. Fyll huvudcylindern med bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng Acura huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58763.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.