Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Information om hur man reparerar en vattenpump på en Chevy TrailBlazer

Reparera vattenpumpen på en Chevrolet Trailblazer minskar frostskydd /kylarvätska konsumtion och eliminera överhettning frågor. Trailblazer levereras med antingen en 4,2-liters V-6 eller en 5,3-liters V-8. Båda motorerna använder en liknande metod för borttagning och reparation. Alla delar och verktyg för detta projekt kan hittas på din lokala bildelar återförsäljare. Reparera pumpen ska ta tre till fyra timmar om du aldrig har avslutat ett jobb så här innan. Saker du behöver Billiga 3-liters eller större dräneringskärlet
Ny vattenpump (tillval) katalog Ny vattenpump packning
Icke-silikon baserade high-temp tätningsmedel
3/8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Breaker bar
2 liter universella eller "Dexcool" kylvätska
Medium skruvmejsel
motordelar Cleaner Review Shop rag
Liten stålborste
Platt skruvstäd grepp eller kylarslangen tång
Visa fler instruktioner
Chevrolet Trailblazer 4.2-liters V-6
1

Avlägsna kylaren kåpan med en 3/8-drive ratchet set. Ta bort drivremmen från motorn med spännare att lossa bältet. Använd breaker bar på din spärr om du behöver extra hävstång. Placera en långpanna under framsidan av motorn.
2

Ta bort remskivan fäst på framsidan av vattenpumpen. Använd en skruvmejsel för att låsa remskivan på plats, eftersom det kommer att vilja snurra när du försöker ta bort skruvarna. Avlägsna fästelement bultar för vattenpumpen. Använd skruvmejsel för att försiktigt bända vattenpumpen från motorn.
3

Inspektera vattenpumpen och vattenpumpen monteringsytan ordentligt. Om motorn visar tecken på ärrbildning där vattenpumpen var monterad, byt pumpen helt. Om vattnet pumpaxeln ger något motstånd att snurra när utanför fordonet, byta ut hela vattenpumpen.
4

Rengör monteringsytan där vattenpumpen tätar mot motorn. Använd en stålborste för att avlägsna överflödig packning material från motorn ytan och vattenpumpen om du inte byter ut det. Spraya en trasa med motordelar renare och torka vattenpumpen monteringsytorna, både på motorn och pumpen.
5

Placera en ljus sträng av hög temp packning sealer på motorn monteringsytan. Upprepa denna process på vattenpumpen. Placera den nya packningen på vattenpumpen och använda fingrarna för att försiktigt anpassa packningen till pumpen. Ställ vattenpumpen jäms med motorn.
6

Montera vattenpumpen montering bultar i ett stjärnmönster med bara fingrarna för att starta dem. Dra inte åt några bultar förrän alla skruvar är i och vattenpumpen är korrekt inställd. Dra åt bultarna med 40 till 60 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt bultarna som du kommer att förstöra tätningen och den nya packningen.
7

tillbaka remskivan vattenpumpen och fordonets drivrem. Fyll kylaren med kylarvätska och starta bilen. Låt motorn värmas i minst 15 minuter. Toppa radiatorn med kylvätska. Toppa radiatorn överrinningsflaskan med kylvätska. Släng spillt kylvätska på din lokala bildelar leverantör eller något oljebyte butik. Dessa anläggningar är utrustade för att ordentligt hand om kylvätskan. Sätt tillbaka kylaren svepning. Addera Chevrolet Trailblazer 5,3 liters V-8
8

Ställ en dropplåt under framsidan av motorn. Avlägsna kylaren svepning, vilket är plastskyddet över kylaren. Ta bort Serpentine belt med spännare. Tryck på de två kylvätskeslangarna på vattenpumpen avstängning, med platt skruvstäd grepp eller radiator tång slang. Ta bort de två kylvätskeslangarna monterade på vattenpumpen.
9

avlägsna vattnet bultarna remskiva med en 3/8-drive Ratchet och Hylsnyckelsats. Använd en skruvmejsel för att förhindra att hjulet roterar fritt. Ta vattenpumpen fästbultar med samma verktyg. Bänd vattenpumpen från motorn med en skruvmejsel för hävstång vid behov.
10

Inspektera axeln vattenpump. Snurra axeln och inspektera den för någon att slå sig eller böjning i axeln och de inre delarna pump. Inspektera båda monteringsytorna på vattenpumpen och motorn. Byt vattenpumpen om du ser några tecken på felaktigheter eller brister på vattenpumpen.
11

Skrapa packningen material och rester från både vattenpumpen och motorn monteringsytorna. Använd en rak rakblad eller liten stålborste. Spray Motordelar renare på en trasa och torka båda monteringsytorna för en jämn vidhäftande yta för ominstallation.
12

Lägg en tunn linje av packningen sealer till monteringsytan på vattenpumpen. Placera försiktigt den nya packningen på vattenpumpen och rikta monteringsbulten hålen. Lägg en tunn linje av packningen sealer till motorn monteringsytan.
13

Placera vattenpumpen tillbaka på motorn. Börja montering bultar på plats med bara fingrarna. Dra inte ner eller vridmoment några bultar tills alla bultar är på plats och igång. Dra åt bultarna mellan 45 och 60 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt bultarna för att undvika att skada den nya packningen och tätningen mellan pumpen och motorn.
14

Återkoppla remskiva vattenpump. Dra åt remskivsskruvar mellan 45 till 60 foot-pounds av vridmoment. Installera om Serpentine belt.
15

ihop slangarna på vattenpumpen. Fyll kylaren med kylvätska. Starta bilens motor och visuellt inspektera tätningen vattenpump. Låt TrailBlazer att köras i minst 15 minuter innan du stänger av den. Toppa kylaren och kylaren överrinningsflaskan. Sätt tillbaka kylarlocket och kylaren höljet när kylsystemet är tillräckligt full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60663.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.