Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakaxlar

Bakaxeln på ett fordon är ansvarig för att överföra kraften från motorn till hjulen och har olika utväxlingar för att göra detta. Beroende på förhållandet, kan din bil bli bättre gas körsträcka eller kunna dra mer tyngd. Om du vill ta bort en bakaxel för att byta till en annan, kan detta göras hemma med rätt verktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 2002 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp bilen med domkraft och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den. Kontrollera också att det finns montrar undertill både bakaxeln och ramen. Ta bort de bakre däcken med ett däck järn och placera dem åt sidan.
2

Unbolt drivlinan från axeln med hjälp av en skiftnyckel. Dra drivaxeln ur änden av axeln som sedan ner det så att det inte kommer att vara i vägen när du tar ut enheten.
3

unbolt bladfjädern U-bultar från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan skruva isär de bakre galgar bladfjäderelementen från bladfjädrarna med Ratchet och en skiftnyckel. Detta kommer att släppa bladfjädrarna ner bakifrån, så sakta sänka ner dem när du tar bort den bakre blad bulten fjäderbock.
4

Placera domkraften under mitten av axeln och lyft upp det så att den är avstängd av domkraften. Ta det står sedan sänka domkraften så att axeln är på jack själv och inte lyfts i luften. Sakta rulla tillbaka ut från under bilen tills den är gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60157.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.