Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en In-tank bränslepump i en 1993 Chevy Cheyenne Pickup Truck

Den svåraste delen av att ersätta en bränslepump på en 1993 Chevy Cheyenne pickup är att ta bort bensin från tanken. Förutom att behöva behållare för att hålla 20 liter bränsle - om tanken är nästan full - en pump behövs också för att överföra gas från tanken till behållarna. Allt detta undviks om tanken är nära att vara tom, men eftersom General Motors inte ger enkel åtkomst till pumpen eller installera en avtappningsplugg på tanken, kan det här jobbet vara utmanande. Saker du behöver
bränslebehållare
Transfer pump
Jack
Jack står
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Shop hammare
Punch

Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Cheyenne och koppla den negativa batterikabeln. Detta kommer att förhindra eventuella gnistor från antända bensinångor. Pumpa bensinen i lämpliga behållare. Öppna tanklocket och sätt en slang överföringspump i tanken och pumpa gasen till gas-burkar. Tanken kommer att vara alldeles för tung för att sänka från under lastbilen om den är full.
2

Hissa upp bakdelen av trucken och installera pallbockar under bakaxeln. Sänk bilen och kontrollera att bilen är säker. Följ påfyllningsröret från tanken fyllningsområde till bensintanken. Klämman håller slangen till tanken är lättare att komma åt en gång tanken sänks. Placera en domkraft under tanken och sänk tanken genom att lossa skruvarna som håller tanken remmarna på plats.
3

Lossa klämman som håller påfyllningsröret och ta bort röret. Sänk tanken helt och ta bort raderna bränsleförsörjning som är knutna till pumpenheten. Det finns två kontakter som levererar el till pumpen - den viktigaste kontakten och in-tank-kontakt. Dra ur elektriska kontakten och använd ett dorn och en hammare för att låsa låsringen som håller pumpenheten i tanken.
4

Koppla den gamla pumpen i-tank-kontakten och skruva slangklämmorna som fäster pumpen ansvarsfrihet för utloppsröret. Kräng av nedre filter /sil som är fäst vid botten av pumpen. Lever den nedre pumpen-hållare fäste något nedåt, dra ner på pumpen ut och ner för att lossa den från gummislangen.
5

Installera den nya pumpen genom att trycka på toppen i gummislang kontakt och passa in den nedre sätet. Se till att gummi isolatorn är på plats. Dra den övre slangklämman och installera ett nytt filter /sil. Anslut pumpen till i-tank-kontakt och installera en ny gummipackning på tanken.
6

Placera pumpenheten i tanken och använda en hammare och punch till sittplats hållarringen på plats . Fäst de två bränsleledningar och anslut den elektriska kontakten tillbaka till den huvudsakliga kabelnätet. Jack tanken fram till påfyllningsröret kan återmonteras. Montera slangen tanklocket och dra åt klämman.
7

Jack tanken helt på plats och dra åt banden som håller den på plats. Sänk bilen och fylla på bränsletanken. Installera den negativa batterikabeln och starta trucken. Låt den köra och inspektera tanken för bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60971.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.