Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Extension Tätningshus Rear på en Chevrolet lastbil

I nästan varje fall, när tätningen i din Chevrolet lastbil läcker där drivaxeln kommer in i automatisk växellåda, har förlängningen bostäder bussningen misslyckats och drivaxeln har för mycket rörelse. Denna rörelse skadar bussningen och tillåter vätska att passera genom tätningen. Byte av tätningen räcker inte, man måste också ta bort höljet och byt både bussning och tätning. Förfarandet gäller för varje automatlåda Chevrolet använder i sin lastbil linje. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
stor skruvmejsel
Maskeringstejp
3/8-tums Hylsnyckelsats
Shop hammare
Droppkar
Seal förare
Bussning föraren
Visa fler instruktioner
1

Jack upp baksidan av lastbilen, och installera pallbockar under ramen skenor. Sänk lastbilen. Använd en skiftnyckel för att ta bort de fyra bakre drivaxeln montering bultarna som håller drivaxeln på plats. Lever drivaxeln ur den bakre oket med en stor skruvmejsel. Wrap lageröverfallen på kardanknuten med maskeringstejp för att hålla dem på plats, vilket kommer att hindra locken lossnar och spridande nållager.
2

Skjut en droppskål under växellådans utgående axel där drivaxeln splines i transmissionen. Ta bort drivaxeln, och ställ den åt sidan. Lossa de fyra bultarna förlängningshus med en 3/8-tums socket, och dra bort förlängningen bostäder.
3

Kör bakre tätningen utanför huset med hjälp av en butik hammare och platt-blad skruvmejsel: Kör ner på den yttre läppen och spaken uppåt för att avsätta tätningen. Placera en bussning förare i svansen axelöppning, seat den ovanpå bussningen, sedan köra ut den gamla bussningen.
4

Installera en ny busing genom att montera den på bussningen föraren. Kör den nya bussningen på plats med en butik hammare. Montera en ny packning med en lämpligt dimensionerad tätning drivrutin. Ta bort packningen svans axeln eller O-ring, och ersätta det med ett nytt. Montera förlängningen bostäder, och använda en 3/8-tums socket att dra åt de fyra skruvarna.
5

tillbaka drivaxeln i förlängningen bostäder. Ta bort maskeringstejpen och sits den bakre universalkopplingen in i oket. Montera U-bultar och muttrar och använd en skiftnyckel för att dra åt dem. Sänk bilen och starta motorn. Kontrollera efter läckor transmissionsolja, och toppen på vätskenivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60972.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.