Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1979 Delta Huvudcylinder Borttagning

1918 tillsats av hydraulisk kraft till bromssystemet förändrats för alltid hur bilar stoppas. Inte längre har fordon kräver en extravagant serie remskivor och spakar för att föra dem till ett stopp, utan tog hydraulvätska platsen för dessa gamla mekaniska system. 1979 Oldsmobile Delta 88 lagt lite extra innovation till Lougheed hydrauliska bromssystem: Den använde motorns vakuum för att förstora förarens fot tryck på bromspedalen, genom en broms booster. Den Deltas huvudcylinder, i hjärtat av det hydrauliska bromssystemet, monteras direkt på bromsservon, vilket gör dess ersättare okomplicerad. Efter byte av huvudcylindern, måste du lufta bromssystemet. Saker du behöver
Turkiet Baster
Liten, ställa förslutningsbar behållare
Liten dräneringskärlet
Linje skiftnyckel
Ren, luddfri trasa
Ratchet
Hylsnyckelsats
skruvstycke försedd med skydd gummi käken
Huvudcylinder bleeder kit
1 liter DOT 3 bromsvätska
träpinne rod
Momentnyckel
Ordet jack
4 pallbockar
¼ - tums diameter gummislang
Ren, klar behållare
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Ta bort och sätta
1

Tryck metallen låstråd på master cylindern åt sidan för att låsa locket. Dra metallock från huvudcylindern, dra sedan av gummimembran under locket. Sifon ur så mycket av vätskan från huvudcylindern som möjligt med en kalkon baster. Överför detta siphoned vätska till en liten, förseglad behållare och försegla behållaren.
2

Håll en liten tråget under huvudcylindern och lossa kopplingen bromsen linje med en rad skiftnyckel. Dra bromsledningarna från huvudcylindern och låt vätskan rinna in i det lilla tråget. Dra dräneringstråget från under huvudcylindern när vätskan slutar dränering. Omedelbart linda i slutet av varje bromsslang med en ren, luddfri trasa för att förhindra att smuts kommer in i systemet.
3

bort huvudcylindern-fästmuttrar med Ratchet och uttag, och dra huvudcylindern från bromsservon.
4

Ställ ny huvudcylinder i ett skruvstycke försedd med skydd gummi käken. Dra bänken skruvstäd tills den håller huvudcylindern på plats, dra inte åt skruvstycket för mycket, eftersom det kan potentiellt knäcka huvudcylindern
5

Ta bort de två plastlock insatta i bromsledningen. hamnar i den nya huvudcylindern. Hand-tråd bleeder linjer som ingår i huvudcylindern bleeder kit i portarna bromsledningen. Snug bleeder linjer med en rad skiftnyckel.
6

Fyll den nya huvudcylindern är reservoar till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska. Böj avluftningsskruvarna linjerna uppåt och dränka sina ändar i DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern.
7

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern med en träpinne stav. Titta ändarna av avluftningsskruvarna linjer i bromsvätskan och leta efter luftbubblor som kommer från dem. Fortsätt att trycka och släppa kolven tills ingen vätska kommer från ändarna av slangarna.
8

Ta bleeder linjer från huvudcylindern med en linje skiftnyckel och tryck omedelbart på plastsnäpplocken tillbaka in i bromsledningen portar.
9

Installera den nya huvudcylindern på monteringstapparna på bromsservon. Dra åt huvudcylindern s fästmuttrarna på pinnbultarna. Dra dessa fästmuttrarna till 22 till 30 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Dra plastlock från hamnarna bromsledningen. Packa de rena, luddfria trasor utanför ändarna av bromsledningar och sätt bromsledningarna till hamnar bromsledningen på huvudcylindern. Hand-tråd bromsledningen rördelar till hamnarna bromsledningen, sedan dra åt kopplingar till mellan 10 och 13 foot-pounds med en momentnyckel och en kråkfot fastsättning.
11

Lägg DOT 3 bromsvätska till huvudcylindern tills vätskenivån når "Max"-linjen på reservoaren. Gå vidare till avsnittet "Bleeding bromsarna." Addera Lufta bromsar
12

Höj framsidan av Delta med en domkraft och placera pallbockar under dess ram skenor. Sänk framsidan av Oldsmobile på domkraften. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och skjut pallbockar under bakre delen av rambalkarna. Sänk bilen på pallbockar.
13

krypa under den bakre delen av Delta, så att du är rätt bakom höger bakhjul. Hitta ventilen broms bleeder - ¼-tums metall ventil - på toppen av trumbromsen stödplåten. Tryck på ena änden av en ¼-tums diameter gummi slangen på avluftningsventilen och ställa den andra änden i en ren, klar behållare. Fyll detta behållaren med ny DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges änden av slangen
14

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen tills pedalen känns fast -. Ungefär fem till sju slag - sedan berätta din assistent för att hålla pedalen i golvet. Vrid avluftningsventilen ett halvt varv med en kombination skiftnyckel och inspektera änden av slangen i den lilla behållaren för att avgöra om luftbubblor kommer från slangen. Dra åt avluftningsventil och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tills luftbubblorna slutar komma från slutet av slangen.
15

bort gummislangen från avluftningsventilen. . Fyll på bromshuvudcylindern till "Max" line
16

Upprepa steg 2 till 4 för att blöda de återstående tre hjul, i följande ordning: vänster bak, höger fram, sedan vänster front. När blödning frambromsarna är avluftningsventilen ovanpå av bromsok, i motsats till den trumbromsen stödplåten.
17

Höj den bakre delen av Delta av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av fordonet till marken. Höj den främre delen av deltan av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk framsida Delta till marken.
18

in gummimembran i huvudcylindern och ställa metall locket på huvudcylindern. Dra tråden metall låsning uppåt och tryck den över locket tills det platser i spåret på locket.
19

Ta gammal bromsvätska till en lokal som används fordonsindustrin flytande återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer tar denna vätska kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59305.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.