Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en HEI Distributor Cap

General Motors utvecklat High Energy Ignition, även känd som HEI systemet. Högskolan använder en meningslös distributör. Det var först utrustad på vissa GM-bilar och lastbilar som börjar i början av sjuttiotalet, och blev standardutrustning från mitten av sjuttiotalet. Den HEI distributören elimineras konstant underhåll av de gamla poäng och kondensatorer som finns i de tidigare vanliga stil distributörer. Gnistan på HEI systemet har mycket större intensitet att äldre tändsystem. Den höga intensiteten gnista ger en ren förbränning i cylindrarna och minskar avgasutsläppen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench set
skruvmejsel set
Visa fler instruktioner
1

Anslut de primära ledningarna till HEI distributören, via en plugg som snäpper in i fördelarlocket. Det finns två trådar i kontakten: varmtråden och varvräknare tråd. Om du uppdaterar från en gammal distributör, skarva gamla distributören varm tråd till den varma tråden i HEI primära kontakten. Skarva kabeln varvräknare spårvidd om sådan finns, till varvräknare tråd på HEI primära kontakten.
2

Sätt tändkablarna i rätt ordning på fördelarlocket. Den rätta ordningen beror på den aktuella fordonstypen. Tändningsföljden finns i en servicemanual som matchar ditt specifika fabrikat, modell och år. Ibland är det stämplat på insugningsröret.
3

Leta distributörens rotor knappen under locket och bestämma dess riktning. Koppla den primära tråden kontakten från HEI distributören. Använd en skruvmejsel för att vrida två distributör hold-down skruvar 180 grader, och dra fördelarlocket från distributören. Dra runt motorn bara lite för att se vilken riktning rotorn knappen roterar. Till exempel går en Chevy small block medurs.
4

Konsultera en service manual för att avgöra var den främsta kontakten tråd tornet är på fördelarlocket. Alternativet är att lossa tändstiftet på nummer ett tändstift. Engagera startmotorn tills du höra kompression. Fortsätt att vrida motorn tills nollmärket på harmonisk balansaxel linje med timing fliken. Rotorn knapp kommer nu att peka på nummer ett tändstift tornet. Börja med cylinder ett, och vidare i riktning rotorn snurrar, kommer nästa tornet vara cylindern åtta.
5

in numret åtta tändkabeln nästa och dra den till den motsvarande cylinder. I detta exempel använder vi en Chevy liten beställning blocket bränning, vilket är: 1, 8, 4, 3, 6, 5, 7 och 2, roterar medurs. Ledningarna måste ansluta till motsvarande cylinder tal som är: Left Bank cylindrar (visning från förarsätet) 1, 3, 5 och 7, rätt bank 2, 4, 6 och 8. Låga siffror börjar på framsidan av motorn.
6

Anslut distributören primära tråden tillbaka till HEI fördelarlocket och starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61905.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.