Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb för en MR2 Spyder

Den MR2 Spyder är en tvåsitsig, sportbil byggd av Toyota. Den levereras utrustad med en 1.8L i-line fyrcylindrig motor som producerar 138 hästkrafter vid 6.400 rpm och 125 foot-pounds av vridmoment vid 4.400 rpm. Det kommer också som standard med front, ventilerade skivbromsar. Med tiden, typiskt varje 25.000 till 35.000 miles, de främre bromsbeläggen behöver bytas på grund av sin friktionsbeläggning bär ut. Lyckligtvis är ersättningsprocessen för dessa kuddar relativt lätt. Saker du behöver
Turkiet Baster
Töm behållaren
Ordet jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Blocknyckelsats
8-tums C-klämma
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna MR2 s motorkåpan i den bakre delen av fordonet. Ta av locket från huvudcylindern, gips reservoaren nära passagerarsidan av brandväggen. Sifon ut cirka en tredjedel av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon Baster, och överför vätskan till en tom behållare.
2

Lossa de främre muttrarna, men ta inte bort dem, använder ett Ratchet och uttag. Palla upp framsidan av MR2. Placera domkraften under Toyota och sänk bilen tills den sitter på läktaren. Avlägsna MR2 s muttrarna och dra hjulen bort.
3

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera bromsok bultar. Lägg märke till bultarna skruven i små ärmar. Håll ärmavslut med en kombination skiftnyckel medan du lossa och ta bort bromsok bult med Ratchet och uttag.
4

Upprepa för den övre bromsok bolt, men bara lossa bulten, ta inte bort det.
5

Swing bromsok fram, med den övre bulten som en axel, utsätta bromsklossarna. Lägg märke till att det finns två tunna trådar på baksidan av bromsbeläggen. Dessa kallas anti-skrika fjädrar.
6

Ta lägre anti-squeal våren och dra den från hålen på baksidan av bromsklossen. Ta övre ant-squeal våren och dra den från hålen i bromsbeläggen.
7

Ta de inre och yttre bromsbelägg och dra dem från bromsen. Ta del av nu dynorna är placerade före avlägsnande, som de nya måste installeras på samma sätt. Den 8-tums C-klämman över bromsoket så skruvdelen kontakter
8

Placera kolv inne i tjocklek och de fasta kontakterna delen baksidan av bromsoket. Dra åt C-klämman och observera när kolven börjar trycka i bromsoket. Fortsätt att dra tills kolven är stilla. Lossa och ta bort C-klämman.
9

Place de nya bromsbeläggen på bromsen, precis som de gamla var före demonteringen. Sätt i de anti-skrika fjädrar på baksidan av de nya kuddar, precis som de var på de gamla kuddar.
10

Sväng bromsoket över nya kuddar och dra åt bromsok bultar till 25 foot-pounds , med momentnyckel och en hylsa samtidigt hålla hylsorna med en kombination skiftnyckel.
11

Placera hjulen tillbaka på MR2 och dra åt muttrarna.
12 < p> Höj Toyota från domkraften, med domkraft, och dra läktarna från under MR2. Sakta sänka bilen till marken
13

Dra åt MR2 s hjulmuttrarna -. På en korsning-mönster -. Till 80 foot-pounds, med momentnyckel och en socket

14

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern, måste det vara mellan "Min" och "Max" linjer på behållaren. Tillsätt vätska från behållaren om den är låg. Stäng MR2 s motorhuven och förbereda för körning genom att trycka och släppa upp bromspedalen tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59145.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.