Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Stopp Broms Brus

De flesta förare inser att bekanta ljud när de hör det. Skrikande bromsar har drivit oss alla galna någon gång. Den skrikande och gnisslande inte nödvändigtvis signalerar sviktande bromsar eller andra problem, men det är klokt att kolla upp dem tidigt för att fastställa källan till bullret. Det finns några metoder som du kan prova, beroende på din bil och broms typ, för att befria er från detta irriterande brus. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft
stödbenet
Breaker bar
uttag
insexnyckel
Bromsrengöringsmedel
Automotive smörjmedel som WD-40
Plasttub
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lyft upp hela mekanismen problemet hjul med en hydraulisk domkraft. Använd en pallbock för mer stöd. Lossa muttrarna med en breaker bar och uttag för att ta bort hjulet.
3

Separat bromsok från rotorn med en insexnyckel. Använd en insexskruv uttag för att ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok som håller den på plats. Ansök bromsrengöringsmedel till del och torka av den med en WD-40-indränkt trasa. Inoljning och rengöring av mekanismen ensamt kan eliminera gnissel.
4

Separat bromsok från rotorn och extrahera de två bromsbelägg inifrån. Kontrollera varje pad för tecken på att slå sig eller ärrbildning som skulle göra det nödvändigt att ersätta dynorna till slut skrikande. Upprepa rengöringen regim på insidan av bromsok.
5

Kontrollera rotorn för slitage. Liten fåror på rotorn kan vara orsaken till bromsen skrikande. Om rotorn visar skevhet, kan de behöva bytas ut.
6

Skjut ett plaströr över bromsok s avluftaren montering. Sätt rörets andra ände till en kopp bromsvätska. Lossa ventilen genom att vrida den åt vänster. Be en vän att trycka ner bromspedalen samtidigt. Dra åt ventilen medan pedalen är fortfarande deprimerad. Detta kommer att tvinga bromsvätska i koppen och pressa ut luften för att förbättra bromsfunktionen.
7

Fyll bromsvätska i huvudcylindern. Återmontera däcket och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58780.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.