Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Tändmodul

Din tändmodulen är ansvarig för tidtagning skottlossningen av varje tändstift. När tändningen börjar dras igång, växlar tändmodulen tändspolen på och av. Modulen styr även varaktigheten av ström genom den primära lindningen hos tändningen. När modulen blir defekt, måste den bytas ut innan motorn kan köras. Tändmodulen plats varierar från modell till modell, men ersättning är densamma för de flesta alla fordon. Här är hur man gör det. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel.
Liten platt skruvmejsel
Fender täcker
bilens manual
Ny tändmodul
skarvning verktyg (som behövs för att reparera ledningar)
Wire kontaktdon (som behövs för att ansluta kablar)
Visa fler instruktioner
1

Gör en visuell inspektion av tändmodulen och omgivande trådar. Leta efter värmeskador orsakar missfärgad isolering, smält isolering eller skadade anslutningar tråd som går in i tändmodulen. Dessa defekter bör ersättas per servicemanualen för din årsmodell bilen innan du byter ditt tändmodulen.
2

Använd dina små-flat skruvmejsel för att öppna klämmor på vardera sidan av sladdkopplingsdonet. Lägg inte för mycket press på de klämmor som detta kommer att bryta dem och gör det nödvändigt att byta ut kontakten. När klämmorna lyfts bort från kontakten, dra försiktigt i kontakten ur hållaren.
3

Använd din Phillips skruvmejsel på montera skruvar, vrida dem moturs. Lyft modulen ur sitt fäste utan att fånga det på andra trådar.
4

Inspektera modul för tecken på värmeskador. Detta indikerar en överspänning i kretsen och kräver ytterligare åtgärder för att lokalisera överspänning källan och reparera det.
5

Du kommer att behöva gå till din lokala delar hus eller återförsäljare för att få en ny tändmodul. Berätta för dem året och modell på din bil och de kommer att kunna ge dig den rätta. Försök inte att använda en tändmodul från en skroten. Exponering ruiner typiskt elektroniska delar från en junk yard.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59844.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.