Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Frozen bromsrotor

Ordet "frysta" används ofta i bilreparationer industrin och ofta missförstås. Till exempel, beroende på var du bor, är det inte ovanligt att ha rotorer frusit navet i fordonet. Det betyder inte att allt som behövs är att tina upp. Det betyder att rost, korrosion och oxidation har smält rotorn till navet. Innan du försöker ta bort "frysta" rotorer, förbereda sig för jobbet, annars kommer du nästan säkert skada rotorn. Följande steg visar hur du tar bort en rotor korrekt och återanvända det, och att ta bort och ersätta den. Saker du behöver
glidhammare med en rotor
borttagning adapter Tunga gummiklubba Sida 2 bultar (bredd och gängstigning variera) katalog Ratchet och en socket
Spray smörjmedel Sida 2 - pound slägga
Skyddsglasögon
handbrännare
Pneumatic slaghammare (med olika bitar)
Visa fler instruktioner Review bort och återanvända en Frozen bromsrotor
1

Sätt på skyddsglasögon eftersom du försöker ta bort något som fastnat på ett fordon genom rost. Med fordonet på hissen, eller på pallbockar, och hjul och bromsok bort, se till att det inte finns några låsringar på lug dubbar på rotorn, eller skruvarna på rotorn på navet.
2

Spraya en liberal mängd smörjmedel på navet av rotorn där det sitter runt navet lagret. Kontrollera för att se om det finns små bultar hål på navsida av rotorn. Om det finns, kan du prova att skruva in skruvarna (oftast 2), men bredden och gängstigning av bultarna kommer att variera. När du har hittat den rätta bulten (s), trä dem tills de bottnar mot navet. Dra åt bultarna växelvis ungefär tre gånger varje sedan växla till den andra med hjälp av Ratchet och en socket, och när bulten stramar, kommer det att dra rotorn från navet. Om rotorn är "fryst" dåligt, är chansen att det kommer att ta ut de bult eller bolt hål trådar och du måste prova en annan metod.
3

Spray mer smörjolja på rotorn och hjullagerenheten söm. Slå rotorn med en stor gummiklubba. Slå det på skylten på fenan bakifrån och framifrån alternerande strejker. Du kan tända facklan och värm sömmen och navsida av rotorn och kanten av navet av rotorn och fortsätta att slå den med klubban. Ju varmare rotorn blir, desto mindre är chansen att rädda det.
4

Använd glidhammare med en rotor borttagning adapter. Detta är en L-formad adapter som skruvas på änden av glidhammare och sätter sig bakom den bakre kamplattan av rotorn. Slam glidhammare och flytta det ofta att chocka rotorn från navet och så småningom ta bort den.
5

Eftersom rotorn var "fryst" till navet, rengöra ansiktet av navet och kanterna där ersättning rotorn kommer att sitta. Använd en medellång sandpapper, eller ännu bättre, en pneumatisk die grinder och en grovslipning disk. Rengör den ordentligt. Applicera ett tunt lager av en hög temperatur gängsmörja på sömmen på hjullagerenheten där navet av rotorn kommer att sitta över och längs kanten av navet lagret som kommer att sitta mot insidan navplattan av rotorn. Det är där rost och fusion då ske, och detta smörjmedel hjälper framtida utvinning av rotorn så sådana åtgärder inte kommer att ske.
Ta bort och ersätta en Frozen bromsrotor

6

Spray navet av rotorn där den sömmar till navet lagret och slå plattan fena på rotorn med en 2-kilos slägga. Slå det bakifrån och framifrån och flytta rotorn genom att vrida det att träffa en annan plats. Detta fungerar normalt så länge du slå den med tillräckligt med kraft för att chocka den från navet.
7

tända facklan och hetta upp navet ansikte, runt lug dubbar, och på sidan av navet av rotorn och få det mycket varmt. När det värms upp, släcka ficklampan snabbt och fortsätter att slå den med slägga. Detta är i vissa extrema fall, men fortsätter att göra detta oftast fungerar. Du kan behöva värma navet av rotorn några gånger och fortsätta att slå den med hammaren.
8

Koppla in den pneumatiska slaghammare med en stud bort lite för att börja om du fortfarande har inte kunnat ta bort rotorn. Du kan ändra bitarna runt när du börjar jobba rotorn off. Börja med att påverka den platta av navet av rotorn där den ligger an mot navet lagret. Detta kommer att hjälpa vibrera rost fusion isär. Nästa läge slaghammaren så att det är i kontakt med insidan plattan fena på rotorn och trycka den utåt. Återigen, vrid rotorn alternerar positionen. Detta är den sista droppen typ av steg, men kommer att fungera så länge du förblir flitig. Försiktighet måste tillämpas på detta förfarande så att du inte drabbas av skador på hjullagerenheten under rotorn.
9

Eftersom rotorn var "fryst" till navet, rengöra ansiktet av navet och kanterna där ersättande rotorn kommer att sitta. Använd en medellång sandpapper, eller ännu bättre, en pneumatisk die grinder och en grovslipning disk. Rengör den ordentligt. Applicera ett tunt lager av en hög temperatur gängsmörja på sömmen på hjullagerenheten där navet av rotorn kommer att sitta över och längs kanten av navet lagret som kommer att sitta mot insidan navplattan av rotorn. Det är där rost och fusion då ske, och detta smörjmedel kommer att hjälpa framtida utvinning av rotorn så sådana åtgärder inte kommer att ske.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57132.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.