Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Syftet med en torsionsstav

Torsionsstavar finns på lastbilar och stadsjeepar runt om i världen. Vanliga biltillverkarna som återfinns på är GM, Ford, Dodge, Nissan, Toyota och Mitsubishi. Syfte

Torsionsstavar används som bilar fjädring. De erbjuder enkel justering på markfrigång beroende på vikten av bilar motorpaketet.
Fördelar

Torsionsstavar är en hållbar form av suspension. Torsionsstavar tar inte upp mycket plats i bilen, vilket ger rum för passagerare och innerutrymmen.
Nackdelar

ett bakslag när hantera torsionsstavar är att de oftast inte kan ge en progressiv fjäderkonstant som sin konkurrent, spiralfjädern. De har också sett att knäcka där diametern av stapeln ändras.
Historia

torsionsstänger har funnits sedan 1930-talet. De har använts för personliga bilar samt för militären. De var först utformas och genomförs av professor Hans Ledwinka i början till mitten av 1930-talet. Det finns några framhjulsdrivna bilar där ute som använder en
Variationer

liknande typ av upphängning. Det vanligaste namnet för det är vridstag bakvagn. Bakhjulen bedrivs släpande armar förbundna med en sidmonterad korrosion balk. Denna typ av suspension användes för första gången på Volkswagen guld i början av 1970-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60194.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.