Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en O2-sensor på en Saturn Ion

Saturn Ion använder flera syresensorer att överföra information som samlats från avgassystemet till motorns styrenhet, för att säkerställa att motorn går korrekt och väl. Dessa sensorer gå ut så småningom, och när de gör det, är det oftast tänder ljuset kontrollera motorn Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
3/8-tums ratchet
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under bilen och lyft upp den i luften. Ställ alla fyra hörn av bilen ner på pallbockar, se till att du har tillräckligt med utrymme för att krypa under bilen.
2

Leta Lambdasonderna på avgassidan. Dessa är cylindriska stycken, liknande tändstift i utseende, som sticker ut ur avgas röret tre inches och har en tråd som leder ut ur dem. Dessa är de enda elektriska anslutningar på avgassidan. En sensor är placerad vid basen av utblåsningsgrenröret där den gör kontakt med avgassystem, och ytterligare ca två meter ner avgaserna slangen från flänsen. Koppla den elektriska anslutningen på lambdasonden som du vill ersätta med händerna. Addera 3

Fäst sockeln syresensorn till 3/8-tums Ratchet, skjut sedan uttaget över syresensor. Ta den med spärr, sedan kasta den gamla givaren.
4

Applicera antikärvningsmedel på gängorna på ersättning syresensor. Se till att du inte vidrör sensorn bege sig med föreningen. Trä ersättning sensorn i avgaserna först för hand, dra åt den med Ratchet och uttag. Sätt tillbaka den elektriska anslutningen till syresensorn, sedan använda uttaget för att sänka bilen bort av läktaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60369.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.