Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du sätter en kolumn Shifter på en automatisk Floor Shifter

En kolumn shifter ligger på rattstången för din bil, oftast på höger sida. Om du ändrar din bil och vill byta från en kolumn shifter till ett golv shifter, är jobbet så enkelt som att ändra några spakar. Du kan byta ut din kolumn shifter med ett golv shifter på mindre än åtta timmar, beroende på din nivå av erfarenhet med verktyg och mekanik. Men även gör-det-självare med liten eller ingen erfarenhet kan slutföra detta projekt. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Ratchet
1/2, 9/16-inch socket
Spetstång
Ratt avdragare
ersätter kolumn ärm
Golv shifter kit
Jigsaw med skärande blad
Visa fler instruktioner
1

Ta ratten locket hjulcentrum med en skruvmejsel. Lossa centrum muttern med en 9/16-inch hylsa och spärrskaft. Dra ratten från kolonnen axeln med en ratt avdragare, kan wihich hittas på de flesta bildelar butiker. Följ anvisningarna på avdragare behållaren för att fästa avdragare.
2

frigöra axeln klippet med bryggor nål näsa. Klämman glider på ett spår i axeln, vilket förhindrar borttagning av kugghjulshylsa. Byt kugghjulshylsa med en ärmkulle, som inte har någon växel kortplats. Snäpp tillbaka axeln klippet över axeln. Byt ratten genom att knacka med en gummiklubba, så dra åt centrumskruven och byt centrum locket.
3

Lokalisera shifter koppling under bilen där den fäster vid överföringen. Ta Carter stiften ur kopplingen med spetstång och dra kopplingen fri från transmissionen.
4

Borra ett 1/2-tums hål genom puckeln i våningen ovanför kopplingen plats på din sändning. Placera mallen golvet shifter på golvet, rikta mitt i mallen med förborrade hål. Markera den yttre omkretsen av mallen med en sharpiemarkör.
5

in det nya golvet shifter på plats, och bifoga 1/2-tums metall skruvar i golvet för att hålla reglaget på plats. Skjut gummistövel över shifter att dölja skiftenheten delarna nedan.
6

Fäst kopplingen golvet shifter under bilen till kopplingen axeln på växellådan. Skjut styrarm genom axelhålen med spetstång. Spray vitt fett på kopplingen för att förhindra smuts från att tränga in de sammanbindande delarna.
7

Använd det nya golvet shifter som du skulle ditt kolumn shifter. "Park" är hela vägen till fronten, "omvända" är tvåa från toppen, är "neutral" tredje är "drive" fjärde, och så vidare.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62253.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.