Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Huvudcylinder

Installera en huvudcylinder är normalt ett två personers jobb. När delen har installerats på bilen, kommer det att vara nödvändigt att blöda bromsarna hos luftfickor som utvecklas när systemet har öppnats. Detta kräver specialiserad utrustning eller en assistent. Enskilda stål bromsledningar är dragna från huvudcylindern till de främre och bakre bromsarna. Vissa system använder fyra separata linjer, medan andra använder två linjer som spjälkas till tjäna vänster och höger fram och vänster och höger bak. Oberoende av systemet, är raderna som öppnas och avlägsnas för att ersätta den defekta delen. Luft kommer in raderna och den måste tas bort. Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel satt
Huvudcylinder
stjärnskruvmejsel
bromsvätska
Shop trasor
visa fler Instruktioner
1

bort raderna bromsvätskebehållare från huvudcylindern. Linjerna är hålls på plats av specialitet nötter som gör att fluidrören att passera genom deras centrum och har gängor på sin yttre yta. Dessa muttrar har betydligt mindre strukturell integritet än en mutter med inre gängor som tätar mot en fast bult. Kraften en standard, U-nyckel gäller för dessa stöds nötter är på två ställen --- inte tillräckligt för att framgångsrikt gripa muttern och lossa den. En linje skiftnyckel, avsedda för detta ändamål, glider över linjen sedan på muttern, greppa den på sex platser i stället för två. Om inte en linje skiftnyckel används, kommer muttern runda över och vara svår att lossa.
2

Ta bort de två fästbultarna som håller huvudcylindern på plats mot brandväggen. Slå in huvudcylinder i gamla trasor att absorbera eventuell bromsvätska som kommer att läcka ut. Bromsvätska är mycket skadligt att måla och lämnar en fläck som inte kan poleras ut.
3

Bänk blöda huvudcylindern. Montera den nya huvudcylindern i en butik skruvstäd, ta bort påfyllningslocket och lägga ny bromsvätska. Montera kroppen av huvudcylindern så plant som möjligt för att förhindra luftfickor utvecklar när ny vätska tillsätts. Slå in spetsen på en stor skruvmejsel med en trasa och tryck den mot ventilens ände huvudcylindern. Luta sig mot skruvmejsel, med hjälp av kroppsvikt för att trycka ventilen i och ut flera gånger. Fluid kommer att spruta ut av raden portar. Använd en trasa för att innehålla sprayen.
4

Installera den nya huvudcylindern. Fäst de två fästbultarna och installera bromsledningar. Var försiktig och gör inga cross-tråd raden muttrarna. Börja varje hand och se till att de är perfekt raka som de är åtdragna.
5

Lufta bromssystemet. Har en assistent lätt pumpa bromspedalen, håll stadigt tryck mot den. Öppna en avluftningsventilen på höger bakhjul. Stäng ventilen efter assistenten anger bromspedalen helt trycks ned till golvet. Dra åt ventilen och upprepa processen för lätt pumpning av bromspedalen och hålla trycket, öppnar ventilen för att avlägsna luften medan bromspedalen går till golvet och stänger ventilen. Gör detta vid varje hjul i storleksordningen avståndet från huvudcylindern, den högra bakre är den mest avlägsna, följt av vänster bakåt, det främre, högra och slutligen den närmaste, den vänstra-fronten. Denna metod används för att minimera risken för eventuell luft kvar i bromsledningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60849.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.