Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Symtom på broms problem

Om du har en bil, är det troligt att din primära transportsättet, men kan din bil bli en fara för sig själv och andra om du börjar uppleva problem med bromsarna. Problem med denna viktiga del av din bil kan börja i liten skala och, om de lämnas obemärkt, kan bli en viktig fråga. För att undvika en katastrof, vara medveten om eventuella problem så snart de börjar. Slow Response
p Om du märker att din bil inte startar sakta så fort du trampar på bromsen, eller att pedalen verkar grötig eller svampig, finns det sannolikt ett problem. Det kan vara en luft läcka i bromsslangen, eller du kan läcka bromsvätska. Leta efter en pöl på marken när bilen är parkerad, eftersom detta är ett tecken på att det finns en broms vätska läcka. Denna vätska liknar motorolja.
Noise
p Om din bil gör en gnisslande eller skrapande ljud när du trampar på bromsen, har du ett allvarligt problem. Dessa ljud är ett bombsäkert tecken på att bromsbeläggen helt har slitits ner och inte längre fungerar. När elektroderna är helt nedslitna, skivan och bromsok kommer gnugga ihop, vilket resulterar i buller som du hör. Slitna bromsbelägg resulterar ofta i skador på rotorer, eftersom de repas av gnidning av bromsok och skiva. Förutom att behöva nya kuddar, kommer rotorerna antingen måste vändas, eller återuppstått, eller du kommer att behöva nya.
Pull
p Om din bilen drar åt ena sidan när du trampar på bromsen, kan du ha drabbats av ett problem med bromsarna. Detta kan vara ett tecken på att bromsarna är felaktigt justerade och inte bär jämt, eller att det finns något i bromsvätskan.
Dashboard Ljus

Många bilar, speciellt nyare, har en lätt broms varning på instrumentpanelen. Om ljuset som helt enkelt säger, "BROMS," blir upplyst, kan du ha drabbats av en av två frågor: nödbromsen kan vara på, i vilket fall bara släppa det, eller du kanske har förlorat trycket i en av de hydrauliska kretsarna på grund till en läcka, i vilket fall, måste du ha dem repareras omedelbart. Om din bil har ett låsningsfritt bromssystem, ett ljus som läser, kommer "ABS" komma på om något är fel. När lampan tänds bör du bilen stannar fortfarande, men de låsningsfria bromsarna kommer att stängas av automatiskt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58325.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.