Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Komponenterna i en VTEC motor

VTEC är varumärket av ett motorsystem gjord av Honda för sina respektive bilmodell. Denna motor kan ha mer än en överliggande kamaxel och har två inlopps-och två avgasventiler per cylinder med en variabel ventilstyrning systemet. Motorn har en myriad av elektroniska sensorer för att övervaka motorns prestanda och justerar hur och när ventilerna öppna. Den VTEC System

VTEC står för Variable (Valve) Timing och Electronic (Lift) Kontroll. Den använder speciella kamaxlar och kamkedja spännare, tillsammans med samverkande vipparmar och en rad elektroniska sensorer, för att justera när ventilerna öppnar och stänger med avseende på positionerna för kolvarna hela fyra cykler av förbränningsmotorer. Syftet och funktionen av detta system är att maximera både kraft och bränsleeffektivitet under olika körförhållanden.
Kamaxlar och lober

kamaxlar i en VTEC motor har extra lober . I genomsnitt kam, det finns bara två lober för varje cylinder - en insugs-och en avgas. När veven vänder, snurrar det kamkedjan, vilket förvandlar kammen. Den VTEC-systemet använder extra lober att driva mer än en ventil åt gången. Denna process kallas VTEC crossover. Det är den punkt vid vilken en del av vipparmarna är sammanlänkade så att ändra gångegenskaper hos motorn.
Vipparmar

vipparmar är spakarna att svänga för att trycka ner ventilspindlarna, ventilerna öppnas så att luft och bränsle i förbränningsrummen, och att låta avgaserna ut. Honda VTEC vipparmar har hydrauliskt påverkade samverkande stift som, när den aktiveras, gå med armarna tillsammans, möjliggör samtidig öppning av flera ventiler med en enda kamlob.
Engine Control Unit

ECU, eller Engine Control Unit, övervakar alla motorns vitala statistik. Som namnet antyder, fungerar den också alla servo-mekanismer som motorn har åberopat för normal drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61053.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.