Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en Hyundai Elantra

Ändra bakbromsarna på din Hyundai Elantra är en relativt enkel uppgift. Det kräver dock noggrann uppmärksamhet på detaljer. Dessutom bör du överväga att serva båda bakdäcken samtidigt, vilket hjälper dig att undvika bromsen drar varje gång du bromsar på grund av ojämn del slitage. Följ dessa enkla steg för att byta bromsarna på några minuter. Saker du behöver
rörtång jack
Golv och 2 pallbockar
Standard skruvmejsel
tång
Axel socket
Ratchet
polygriptång
butik trasa
Brake Parts Cleaner Review lagerfett
Star hjul verktyg
Visa fler instruktioner
att ta bort
1

Park din Hyundai Elantra i en säker plats med tillräckligt med utrymme för dig att arbeta runt den bakre delen av fordonet. Lossa hjulet klackarna på bakdäcken. Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och säkert stödja den på pallbockar. Ta bort däcken.
2

Bänd smörjkoppen från hjulnavet, med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Ta bort sprinten och mutter ring - om sådan finns - att använda ett par av tång. Ta bort muttern från axeltappen med en axel hylsa och spärrskaft. Demontera hjullagret och bromstrumma
3

bort den övre returfjädern från bromsen,. Sedan ned den lilla fjädern koppar. Håll bromsbackarna mot fästplattan. Rotera dem 90 grader med hjälp polygriptång att frigöra de mittersta stiften.
4

lossa bromsen skor från hjulcylinder på toppen. Var försiktig så att du inte skadar omslagen gummi damm. Ta bort den nedre returfjäder. Koppla ur kabeln parkeringsbromsen från manöverspaken fäst vid skon vänd mot fordonets bakre del. Lossa justerskruven fjädern fäst justerdonsarmen på skon mot fordonets front. Ta bort bromsklossarna och centrum justerbulten från fordonet. Addera Installera
5

Torka fästplattan med en trasa och delar bromsrengöringsmedel. Applicera ett tunt lager av lagerfett till de upphöjda kuddar på fästplattan. Fäst manöverspaken till nya bromsbacken med den större foder på den. Anslut parkering kabeln till manöverspaken.
6

Montera justeraren nivån och våren till den andra bromsback och centrera båda skorna med justerbulten på fästplattan. Montera fjädern koppar och stift för att hålla skorna på fästplattan. Installera de nedre och övre returfjäder. Om det behövs, ta bort den andra bromstrumman att guida dig visuellt under installationen.
7

Installera de nya bromsbackar på motsatt hjulet, efter Steg 3 till Steg 6. Montera de bakre broms trummor. Applicera fett hjullager på hjullagret och installera. Dra åt axelmuttern och installera om smörjkoppen.
8

Avlägsna gummiproppen från baksidan av fästplattorna och justera de nya skorna, med ett verktyg stjämhjul. Sätt in verktyget genom hålet och vrid malteserhjulet på justerbulten. Vrid ratten manuellt samtidigt tills skorna drar något mot trummorna. Montera gummiplugg och däck.
9

Sänk bilen och bromspedalen flera gånger för att se till att de nya bromsarna är rätt justerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57114.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.