Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en drivknut på en 1995 Ford Contour

De halfshafts på en 1995 Ford Contour är monterade på hjulnavet på ena sidan och överföring å den andra, och de artikulera upp och ner med fjädring samtidigt vrida på synkronisera med överföringen. Fogarna på dessa halfshafts kallas drivknutar, eller drivknutar för kort. Dessa kommer att behöva servas ibland. Annars kan fogarna torka ut och göra ett klickande ljud när du slår, och de kommer så småningom att misslyckas. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums pry bar
glidhammare
Side avbitartång
låsring tång
Hub Remover /Replacer T81P-1104-C
Visa fler instruktioner
1

Lift upp framsidan av Contour med domkraft och satte den på pallbockar. Ta bort hjulen med däck järn, sedan installera två muttrarna tillbaka på rotorn. Avlägsna axeln kvarhållande muttern i mitten av rotorn med hjälp av 1/2-tums Ratchet och uttag. Ta bort sprinten på tie rod end med hjälp av nål-tång och sedan skruva isär styrstaget från styrspindeln. Dra Dragstång slut ur knogen.
2

skruva isär nypa bulten på nedre länkarm med 1/2-tums Ratchet och uttag. Bänd isär nedre länkarm från styrspindeln med hjälp av spett. Ställ in verktyget navet remover på klackarna på navet. Dra åt centrumskruven på navet remover med 1/2-tums Ratchet och uttag tills axeln hoppar ur styrspindeln. Addera 3

Bifoga en glidhammare till slutet av axel. Hit hammaren för att dra ut axeln av transmissionen. Lyft överföring av suspensionen i ett stycke med bifogat CV lederna.
4

Skär av metallband på CV lederna med hjälp av tång Avbitare, dra sedan starta upp från drivknut. Ta bort låsringarna på basen av fogen med snäppringen tång. Dra drivknut bort av halvaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60511.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.