Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Information om Dodge Pickup Truck Brake Repair

Bromssystemet på din Dodge truck är förmodligen den viktigaste säkerhetsfunktion på fordonet. Bromsar använder ett system av hydrauliska ledningar för att pressa vätska in i bromsoket och orsaka att fordonet stannar. Funktioner

bromsservon och reservoaren finns i motorrummet, mot brandväggen, och håll bromsvätska i en förrådsflaskan väntar på att användas. Hårda bromsledningar transportera fluidum till bromsok på varje hjul och dra ner, orsakar trucken att sluta. Bromsledningar kan och rost, vilket orsakar läckage och göra trucken osäkert att köra.
Bromstyper

Äldre lastbilar har trumbromsar i bak och bromsarna disk up front . Nyare Dodge lastbilar använder skivbromsar hela vägen runt, vilket är mycket lättare att reparera och även ge bättre bromskraft än trumbromsar.
Vanligt problem

Ett vanligt problem på 2002 och 2003 Dodge lastbilar är en funktionsstörning bromsok bult som håller bromsoket till rotorn. Dessa skruvar är tryckkänslig och bara fungerar när åtdragna med tillverkarens specifikationer.
Prevention

Ändra dina bromsbelägg och bromsvätska, tillsammans med övervakning av broms rotorer för skevhet, kan hjälpa till att förhindra kostsamma butik reparationer och hålla bromsarna fungerar.
Överväganden

överväga att uppgradera bromsarna om din Dodge lastbil är modifierad med en suspension lift och större däck. Den extra vikten av däcken kan sila bromssystemet, vilket orsakar förtida brott och problem. Uppgradera till slitsade och borrade skivor och överväga att byta till större bromsok och bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57830.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.