Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av Diesel Fuel Injection

Insprutare pumpar levererar en exakt uppmätt mängd diesel till injektorn under högt tryck och vid en angiven tidpunkt. Dieselmotorer kräver leverans av bränslet genom injektorn direkt in i cylindern eller en förkammare betjänar cylindern. Detta skiljer sig från bensinmotorer. Dieselmotorer kan klassificeras med olika typer av pumpar samt leveranssätt och leverans placering av bränslet från injektorn. Insprutare Krav

En fin spray är nödvändig så att dieselbränslet ångan blandar snabbt med luft. Denna process förstärks av korrekt placering av injektorn i topplocket. Denna placering kräver precision i läge och vinkel. Eftersom sprayen består av varm komprimerad luft måste injektionen ske sent i kompressionscykeln av kolven precis innan den når den övre dödpunkten. För att uppnå denna funktion, måste injektorn leverera tryck så hög som 29.000 psi.
Direct Injection Systems

Direct Injection bränslesystem (DI) införa bränslet direkt in i cylinder med förbättrad prestanda och lägre kvoter komprimering. Detta gör användningen av DI möjligt i personbilar och lätta lastbilar. Typer av DI-system är det common rail-systemet, radiella distributören injektorsystem och enheten-pumpsystemet och enhet-insprutningssystemet. Den common rail-systemet använder en oberoende pump och inte är beroende av motorns varvtal. Distributören insprutningssystem är den vanligaste på lättare fordon och kan styras mekaniskt eller elektroniskt. Nyare versioner av common rail-systemet har minskat utsläppen och att de används i personbilar.
Indirekt insprutning

indirekt insprutning Systems (IDI) arbetar på en högre kompressionsförhållande. Detta resulterar i en mer snabb blandning av luft och bränsle. Dessa system lider av större värmeförlust än DI system. Det är därför IDI-system måste ha en hög kompression för att nå de nödvändiga temperaturerna. Detta kan resultera i lägre bränsleekonomi. IDI system är oftast svårare att starta och kräver glödstift i pre-kammare för att ge nödvändig värme.
Turbocharging
minskning

Buller, bättre bränsleekonomi och ökad makt är mål för tillverkare av dieselmotorer. En metod att hantera dessa frågor har varit användningen av turboladdare. En konfiguration har tvåstegs turboladdning. Detta sysselsätter två turboaggregat som fungerar under olika sortiment av motorns prestanda. Den extra kostnaden för en andra turbo har begränsat denna teknik till främst stora motorer end dieselmotorer. Alu kolvar och variabel turboladdare geometri används i ett försök att ta itu med denna fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60819.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.