Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar MINI Bromsbelägg

MINI ursprungligen utformades av British Motor Corporation (BMC) i 1959 och fortsatte i produktion fram till 2000. Den nya MINI tillverkas av BMW och infördes 2001. MINI kommer som en hardtop coupe med ram-mindre fönsterglas i dörrarna, skapa en mer öppen känsla. Mini finns också som en Cabriolet, Clubman vagn eller en Countryman SUV. Alla minis kommer som standard med fyra hjul skivbromsar som är mer motståndskraftiga mot blekna än trumbromsar. När fodret slits på skivbromsklossar, bör de ersättas för att undvika rotor skador och återställa bromskraft. Saker du behöver
rörtång kilar
Wheel (3) katalog Scissor jack
Metric skiftnyckel uppsättning
platt skruvmejsel (tillval) katalog Tvingfäste
Replacement bromsbelägg
spruta (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa, men ta inte bort, hjulet muttrarna med en rörtång på hörnet av bilen du vill börja med. Blockera resterande hjul. Placera en sax domkraft under fästpunkten och vrid handtaget för att lyfta hjulet från marken något. Placera en pallbock under den nedre upphängning kontroll arm. Sänk domkraften så att kontrollen armen vilar på stödbenet. Slutför bort muttrarna sedan bort hjulet.
2

Dra bromsen kontakten slitagesensor (om så utrustad) rakt ut på framsidan av tjocklek mellan bromsklossen och rotorn. Lyft flexibel bromsslang från dess fäste på den övre fjädring styrarm och skjut den åt sidan så att den inte sträcks när bromsok vrids bort från rotorn.
3

bort lägre bromsoket bulten med en skiftnyckel. Lyft bromsoket och vrid det uppåt. Dra båda bromsbeläggen rakt av bromsok direkt ifrån rotorn. Bänd dynorna lösa med en platt skruvmejsel om det behövs. Kasta de gamla kuddar.
4

Öppna huven och ta bort bromshuvudcylindern cap. Placera en C-klämma på bromsok som du bara bort kuddarna från och dra åt den så kolven drar in i okhus. Ta bort klämman.
5

Infoga nya dynor i bromsoket med fodret på varje vänd inåt. Vrid bromsok tillbaka ner över rotorn. Byt bromsok bulten och dra åt den. Tryck bromsledningen tillbaka i sitt fäste. Skjut den bakre broms-sensorn på plats på bromsoket (om sådan finns).
6

Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Hissa upp bilen med sax domkraft och ta bort stödbenet. Sänk bilen och dra åt muttrarna igen i ett korsvis mönster.
7

Upprepa hela proceduren för varje hjul som behöver broms tjänsten. Observera nivån i bromsvätskan i huvudcylindern. Ta bort överflödig vätska med en spruta så att nivån tillbaka ner till "FULL"-markeringen. Sätt tillbaka locket huvudcylindern och stäng huven. Pumpa på bromspedalen flera gånger för att ge plats för nya kuddar innan du kör din MINI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58544.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.