Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bränslepump i en 1997 Chevy Suburban

Bränslepumpen på en 1997 Chevrolet Suburban pumpar vätska från bensintanken till motorn. Dessa bränslepumpar är monterade i bensintanken och använda bensin för att kyla sig själv. Om du kör bilen låg på bränsle ofta, löper du en risk för överhettning av pumpen. Det är en kritisk komponent i insprutningssystemet, och om det misslyckas, finns det inget sätt för bensin för att komma från tanken till motorn - och när det händer, kommer motorn inte att kunna köra också. Saker du behöver
Jack
Jack står
träkloss
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
mässingsdorn
Brass hammare
Flathead skruvmejsel
Byte bränslepump
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp förarsidan av bilen med domkraft och lägg den på pallbockar. Krypa under lastbilen och lokalisera anslutningen mellan gas påfyllningshalsen och gasen locket. Lossa slangklämmorna på slangar med hjälp av skruvmejsel och dra bort slangen.
2

Sätt träkloss på huvudet av domkraften. Lyft i uttaget tills det kommer i kontakt med basen av tanken. Unbolt bensintank från ramen med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Sänk den med domkraften långsamt tills du kan komma upp i bensintanken. Ta slangklämmorna på bränsleledningarna med hjälp av skruvmejsel, dra ut bränslepumpen ur tanken. Sänk tanken hela vägen och sedan dra ut den från under ramen.
3

Ta låskammen monterad runt bränslepumpen med mässing hammare och mässingsdorn. Lyft upp den gamla bränslepumpen och kassera den. Ställ pumpen ersättande bränsle i tanken och installera låskammen med mässing hammare och dorn.
4

Lyft tanken i ramen med hjälp av domkraft. Sätt tillbaka den elektriska anslutningen till pumpen och sedan installera bränsleledningarna med skruvmejsel. Fäst pumpen på ramen med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, sedan tillbaka halsen tankluckan till tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60642.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.