Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att byta filter för en Bendix AD-9

The Bendix A9-D är en luftavfuktare används som ett filtreringssystem för luftbroms kompressorer på 18-hjulingar och andra stora fordon. Alla stora lastbilar med luftbromsar har kompressorer, som håller broms lufttankarna fullt så lastbilen kan alltid sluta när det behövs. Eftersom all luft innehåller en del fukt, kan kylningen av denna fukt när den färdas genom kompressorer utmatningsledningar orsakar vattensamlingar att samlas på botten av lufttankarna. Bendix A9-D torkar och avlägsnar föroreningar fångade inne i "torkmedel patron" --- det filtret för luftavfuktare. Du måste byta ut Bendix A9-D Dryer filter, eller torkmedel patron, när det blir smutsigt. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Tillträde bilens motor, och lokalisera kompressor för luft bromssystemet. Luftkompressorn är monterad på sidan av motorblocket. Dock kan den sida av motorblocket på vilken kompressorn är placerad varierar beroende på märke och modell av din rigg. Lokalisera Bendix A9-D, ett svart föremål som liknade en standard oljefilter men större. Det kommer att monteras antingen direkt nedanför eller på sidan av kompressorn.
2

Lossa muttern som håller metallklämman på plats på toppen av filtret med hjälp av en skiftnyckel. Arbetet klämman, med muttern fortfarande inuti det men lossnade, från toppen av torken kroppens huvud.
3

Arbete locket luftavfuktaren för hand, eller med ett rör skiftnyckel om nödvändigt, genom att vrida den en aning fram och tillbaka och sedan dra upp den.
4

Ta bort det gamla filtret ur torktumlaren kapseln för hand, och montera det nya filtret.

5

Byt torkens lock, sedan sätts de åtstramning fästet över den. Dra fästet låsmutter med din nyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59245.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.