Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ställer jag Initial ventilspel på en 454 Chevy?

The big block 454 Chevy motor var mycket populär under och efter produktionen. Det var nästan oöverträffad i hästkrafter och kubiktum avdelning. Många Corvetter produceras i början av 1970 hade 454 motor installerad i dem. Några 454s kan fortfarande hittas i nedmonteringsplatserna idag, även om de flesta har förmodligen renoverats och nu driva många klassiska och muskelbilar på vägen. De hade säkert sin plats på tävlingsbanan, liksom i vanlig personbil. Justera ventilerna på 454 kan ta lite tid och tålamod, men det kan göras genom det ordinarie DIY mekaniker eller fordonets ägare. Saker du behöver
Stoppklossar (träklossar) katalog Hylsnyckelsats och skiftnyckel
bladmått
Oil klipp deflektor
Shop ljus (om tillämpligt) katalog Rags
assistent
Slot skruvmejsel
Krita
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Hur Justera 454 Chevy Ventiler för Initial Lash
1

Ställ bilen i parken eller neutralläge med kopplingen nödbroms. Blockera hjulen, både fram och bak, med några träblock. Öppna huven och hänga en lysande affär ljus i stånd att se motorrummet klart.
2

Titta på fördelarlocket, sitter nära den bakre brandväggen. Titta på den första pluggen tornet på vänster sida av fördelarlocket justerande fönster. Detta kommer att vara nummer 1 plugg plats. För att vara säker, spåra det tråden på framsidan av motorn. När du står inför motorn, kommer antalet 1 pluggen vara den första kontakten på höger sida. Gör ett kritstreck på blocket yta där den ligger i linje med numret 1 plugg tornet position på locket.
3

Ta bort fördelarlocket med skruvmejsel och lägg det åt sidan, eller tejpa fast den ur vägen. Har en assistent tillfälligt vrid tändningsnyckeln till "Start"-läge och sedan tillbaka till läge "Av" mycket snabbt - detta kallas "stöta" startmotorn. Rikta rotorelektroden direkt över krita märket du gjort på blocket, med skumpande metoden. När linje, bör starter punkter vara öppna. Gå till framsidan av motorn med butiken ljus och glans den ner vid vevaxelns remskiva. Du kommer att vilja inställningsmärkena på små metall flik för att rada upp med ett hack i vevaxeln. Det borde redan vara där. Detta kommer att vara övre dödläget -. TDC
4

bort både ventil täcker med rätt socket och skiftnyckel. Stör inte packningarna, såvida du inte har köpt nya för att ersätta de gamla packningarna. Avgasventilen på cylinder 1 bör bara vara på väg att öppnas. Använd en hylsnyckel och uttag för att dra åt muttern vipparm medurs på att avgasventilen, medan samtidigt med fingrarna på den andra handen för att känna spänningen tryckstången. Vrid tryckstången i en cirkulär rörelse samtidigt långsamt åtdragning av muttern. Precis som tryckstången vägrar att flytta (eller griper upp), stannar precis där. Nu vrid muttern medsols ett helt varv inåt, eller 360 grader. Detta kommer att ställa lyftaren kolven i mitten av sin rörelse djup.
5

Justera resten av avgasventilerna på siffran 3, 4 och 8 cylindrar med samma procedur som du använde på siffran 1 avgasventilen. Kom ihåg att avgasventilerna kommer att vara i samma front-till-bakre läge som antalet en avgasventil. Se schemat för rätt tändföljd och cylinder plats. Nu justera insugs ventilerna på cylinder nummer 1, 2, 5 och 7 på samma sätt.
6

Vrid motorn ett helt varv runt, så vevaxelremskivans hack kommer upp igen och i linje med justeringsmärke fliken. Detta kommer att vara nummer 6 avfyringsläge, och du kan bekräfta detta genom att hålla fördelarlocket över distributören och spåra numret 6 tändkabeln upp till locket tornet. Rotorn skall peka på numret 6 cap torn.
7

Justera insugningsventilerna cylindrar med 3, 4, 6 och 8 på ett identiskt sätt. Kom ihåg, detta är nummer 6 avfyringsläge. Nu justerar avgasventilerna på cylindrarna 2, 5, 6 och 7. Detta avslutar förfarandet för första ventilglapp inställning på 454.

Byta ventilkåpor, dra ner dem med rätt socket och skiftnyckel. Torka bort överflödig olja på omslag eller motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60812.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.